2013-01-30 15:31:51
Φωτογραφία για Η ονομασία της νέας Ferrari!
Λίγα 24ωρα απομένουν για την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της Ferrari (1/2, Maranello), του 59ου που κατασκευάζει το ιταλικό εργοστάσιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 και την Τετάρτη 30/1 η ομάδα αποφάσισε να λύσει το μυστήριο σχετικά με την ονομασία του.

Το όνομα αυτής, λοιπόν, F138!

H ονομασία προκύπτει από το συνδυασμό του έτους (2013) με την αρίθμηση των κυλίνδρων του υπάρχοντος κινητήρα (8), που διανύει την 8η και τελευταία σεζόν ζωής του.

Θυμίζουμε ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά ύπαρξης στη Formula 1 των ατμοσφαιρικών V8 μοτέρ των 2,4 λίτρων -προδιαγραφές που διατηρήθηκαν σταθερές για μια 8ετία- καθώς από το 2014 μπαίνουμε σε μια νέα εποχή με το «downsizing» των κινητήρων (V6, 1,6 λίτρα με τούρμπο) και με πιο αποδοτικά συστήματα ανάκτησης ενέργειας (ERS).

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι η Ferrari είναι η μοναδική ομάδα που μετέχει ανελλιπώς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 από τη θέσπισή του, το 1950, γι' αυτό άλλωστε και τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης από τον Bernie Ecclestone όσον αφορά στα επιπλέον έσοδα που έχει από την Συμφωνία Ομόνοιας. Όσον αφορά στους τίτλους, η Scuderia μετράει συνολικά 31 Πρωταθλήματα(15 οδηγών και 16 κατασκευαστών), 219 νίκες, 207 pole positions και 228 ταχύτερους γύρους αγώνα.


«Περιμένω απαντήσεις»

«H Παρασκευή είναι μια σημαντική μέρα, όλοι το γνωρίζουμε. Ακόμα πιο σημαντικός όμως είναι ο πρώτος αγώνας στην Αυστραλία. Δουλεύουμε σκληρά, με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα. Περιμένω μια δυνατη απάντηση από την ομάδα σε ό,τι αφορά στην ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου», λέει ο πρόεδρος της Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo.

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βύντρα... the end!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βύντρα... the end!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ