2013-01-31 23:56:25
Φωτογραφία για ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 82-71
Ο Ολυμπιακός πάτησε... γκάζι μετά την αποβολή του εξαιρετικού Έισι Λο και πέτυχε την τρίτη του νίκη στο "Top-16" της Ευρωλίγκας (82-71), την ώρα που στο ΣΕΦ αποδοκιμάστηκε ο Μάικ Μπατίστ.

Πολύ καλό παιχνίδι από τους Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα, Γκιόργκι Σερμαντίνι, οι οποίοι ξεχώρισαν.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν παρά την αποβολή του Έισι Λο στο 17', ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή, έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, να επιβληθεί της Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ και πλέον στρέφουν την αμέριστη προσοχή τους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Δευτέρα (4/01).

Οι Τούρκοι απείλησαν ουσιαστικά μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, οι οποίοι βρίσκοντας λύσεις από τη γραμμή των 6μ.75 κατάφεραν να προηγηθούν με 24-23. Στη συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός έλεγξε το ματς και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο Μάικ Μπατίστ αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης και μάλιστα δεν κατάφερε να κάνει καλό ματς και να βοηθήσει την ομάδα του. Από τους φιλοξενούμενους εξαιρετικός ήταν ο Ντέιβιντ Άντερσεν με τον Μπο ΜακΚάλεμπ.


Στα καθαρά αγωνιστικά Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε αλλά η Φενέρ έβρισκε λύσεις κυρίως από την περιφέρεια στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα. Οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι μάλιστα αποσπάστηκαν και με πέντε πόντους (14-19), με τους Λο και Πρίντεζη να φέρνουν τον αγώνα στα ίσια. Το πρώτο δεκάλεπτο τελικά ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά στο σκορ με 24-23, ύστερα από καλάθι του Μπο ΜακΚάλεμπ.

Στην δεύτερη περίοδο, οι πρωταθλητές μπήκαν δυνατά για να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και τα κατέφεραν, με τον Έισι Λο να ανεβάζει συνεχώς την απόδοση του κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Στο 17ο λεπτό του αγώνα όμως ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς αστόχησε, με τους Ρομέιν Σάτο και Έισι Λο να διεκδικούν το ριμπάουντ. Ο παίκτης των Τούρκων έριξε μπουνιά στον Λο, ο οποίος απάντησε με σπρώξιμο, αναγκάζοντας τους διαιτητές να αποβάλουν αμφότερους από το παιχνίδι.

Το πλήγμα ήταν μεγάλο για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Λο είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή, 12 πόντους σε 13 λεπτά συμμετοχής, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Οι ερυθρόλευκοι, πάντως κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο με προβάδισμα έξι πόντων, μετά από εύστοχο σουτ τριών πόντων του αρχηγού τους, Βασίλη Σπανούλη (43-37).

Στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός ανέβασε και άλλο την απόδοσή του και με τους Κώστα Σλούκα, Βασίλη Σπανούλη άνοιξε ακόμα περισσότερο την ψαλίδα από την Φενέρμπαχτσε. Γκιόργκι Σερμαντίνι και Σλούκας ανέλαβαν δράση με τον Σπανούλη να ανεβάζει και άλλο τη διαφορά με σουτ τριών πόντων. Ο Κάιλ Χάινς ανέβασε για πρώτη φορά την διαφορά στους 20 πόντους, οι Τούρκοι αντεπιτέθηκαν για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με 68-49, ύστερα από καλάθι του Πέρο Άντιτς.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Κάιλ Χάινς έσκισε το φρύδι του και πήγε στα αποδυτήρια, με τον Σπανούλη να ανεβάζει στο 32ο λεπτό την διαφορά στους 21 πόντους για τον Ολυμπιακό (70-49). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα χαλάρωσαν από αυτό το σημείο και μετά και ο Ερμίς έριξε την διαφορά στους 14 για την Φενέρμπαχτσε (80-66). Ο Άντερσεν πέτυχε το 80-68 για να φτάσει τελικά ο Ολυμπιακός στη νίκη με 82-71.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 43-37, 68-49, 82-71.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 12, Άντιτς 4, Σπανούλης 13(2), Περπέρογλου 5(1), Σερμαντίνι 8, Σλούκας 9, Παόυελ, Γκετσεβίτσιους 1, Πρίντεζης 13(1), Παπανικολάου 5(1).

Φενέρμπαχτσε (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 19(2), Ερμίς 4, Σάτο, Τρίπκοβιτς 5(1), Άντερσεν 18(2), Πέκερ 2, Σαβάς, Μπατίστ, Καραμάν 2, Μπογκντάνοβιτς 20(2).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ