2013-02-02 18:36:07
Φωτογραφία για ΔΕΗ Πύργου: Ασφαλιστικά μέτρα υπαλλήλων για την διαθεσιμότητα λόγω καραμπόλας
Ασφαλιστικά μέτρα προτίθενται να καταθέσουν σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι που υπηρετούσαν στο Εμπορικό Τμήμα της ΔΕΗ στον Πύργο και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα βάσει του νέου «μνημονιακού νόμου». Οι εν λόγω υπάλληλοι θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην υπηρεσία, καθώς ενεπλάκησαν «καλή τη πίστη» σε υπόθεση υπεξαίρεσης, για την οποία από την ΕΔΕ που διενεργήθηκε απεδείχθη ότι ευθύνεται ένα και μοναδικό άτομο.

Η «εμπλοκή» των υπολοίπων, συνίσταται στο γεγονός ότι λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης, εμπιστευόμενοι το άτομο που λειτουργούσε δολίως κατά των συμφερόντων της ΔΕΗ, το «διευκόλυναν» στην διάπραξη των παράνομων δραστηριοτήτων του.

Η υπόθεση αυτή έρχεται …από μακριά , δεδομένου ότι στα γραφεία της ΔΕΗ στον Πύργο από την ληστεία που διεπράχθη σε βάρος της και εντεύθεν, δεν λειτουργεί τμήμα είσπραξης λογαριασμών ή απόδοσης της διαφοράς (επιστροφής μικροποσών) σε πελάτες της που διακόπτουν τα συμβόλαια ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους.


Επομένως ή υπεξαίρεση μικροποσών, πρέπει να γίνονταν σταδιακά σε βάθος χρόνου.

Όταν έγινε αντιληπτή από τη ΔΕΗ η «κομπίνα» αναζητήθηκαν ευθύνες τόσο από το άτομο που βαρύνεται και απομακρύνθηκε, όσο και από τους υπαλλήλους που εν αγνοία τους διευκόλυναν τη δράση του.

Οι υπάλληλοι αυτοί πέρασαν από πειθαρχικά συμβούλια ( ναι στη ΔΕΗ υπάρχουν και λειτουργούν). Βάσει αυτών των αποφάσεων, τώρα που ο μνημονιακός νόμος είναι εν ισχύ, τίθενται σε διαθεσιμότητα έξι υπάλληλοι από τους έντεκα (!) που υπηρετούν στο γραφείο του Πύργου με τις γνωστές συνέπειες, τόσο για την επαγγελματική θέση των ίδιων των υπαλλήλων, όσο και για την ΔΕΗ.

Οι εξελίξεις αυτές είναι πράγματι πρωτόγνωρες για την επιχείρηση, οι υπηρεσίες της οποίας στον Πύργο, καλούνται τώρα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με αποδεκατισμένο κατά το ήμισυ το προσωπικό τους! Και αυτό για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να τελεσιδικήσουν αποφάσεις των Δικαστηρίων που θα κρίνουν αν οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, επιστρέψουν στην εργασία τους με τις κανονικές τους αποδοχές ή όχι.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ