2013-02-05 14:05:02
Φωτογραφία για Π. Στάιμπρουκ: Να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα
O υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία Peer Steinbrueck είπε τη Δευτέρα ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ακόμη και αν αυτό σημαίνει υψηλότερο κόστος. Ο Steinbrueck, πρώην υπουργός Οικονομικών, είπε ότι οι χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση πρέπει να βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους και να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους. Δήλωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση της Merkel δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην δημοσιονομική εξυγίανση.

"Νομίζω ότι ο χρόνος εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων εξυγίανσης πρέπει να διευρυνθεί, να επεκταθεί, ιδίως στην περίπτωση της Ελλάδας", σχολίασε ο Steinbrueck μιλώντας στο London School of Economics.

"Αυτό θα κοστίσει πιθανότατα κάποια χρήματα και στα δικά μου μάτια είναι σίγουρο πως θα κοστίσει κάποια χρήματα και στη Γερμανία και για αυτό πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος, πρέπει να ενημερωθεί το εκλογικό σώμα και αυτό δεν καταλαβαίνω (στην παρούσα κυβέρνηση)".

Ο Steinbrueck, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Merkel την περίοδο 2005-2009, είπε ότι απαιτούνται περισσότερα οικονομικά κίνητρα και πιο αυστηρή παρακολούθηση των τραπεζών παράλληλα με την εξυγίανση στις πληγείσες από την κρίση χώρες της ευρωζώνης.

"Νομίζω ότι αρκετές από αυτές τις χώρες και τις κυβερνήσεις δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένες με αυτή την στρατηγική της προσαρμογής μόνο, καθώς μόνο η εξυγίανση οδηγεί τις κοινωνίες και τις οικονομίες σε λιτότητα".
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ