2013-02-05 19:14:04
Φωτογραφία για Πρέβεζα: Ντροπή - Με θρασύτητα εκτονώνουν τις προσωπικές τους προτιμήσεις - Θύμα και ο ιστορικός ναός του Αγ. Ανδρέα
Έχει παραγίνει το κακό με το τελευταίο διάστημα να γινόμαστε σχεδόν καθημερινά παραλήπτες μηνυμάτων από πολίτες της Πρέβεζας σχετικά με... τα συνθήματα που «κοσμούν» τοίχους στην πόλη.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να λάβει τέλος αυτή η ασυδοσία Αν και πολλές φορές κατά το παρελθόν είχαμε επισημάνει την απαράδεκτη κατάσταση εντούτοις το φαινόμενο αρχίζει και γίνεται ακόμα ποιο έντονο.

Τα συνθήματα που οι θρασύτατοι ανεγκέφαλοι άγνωστοι γράφουν σε τοίχους αρχίζουν και γίνονται μάστιγα στην πόλη της Πρέβεζας με κανέναν να μην επεμβαίνει για το θέμα και να λαμβάνει τα όποια μέτρα χρειάζονται.

Θύμα των αγνώστων που νομίζουν ότι είναι καλλιτέχνες και τα πανάθλια έργα τους θα θαυμάζουν όσοι περνούν από τα σημεία αυτά έπεσε πρόσφατα ο τοίχος του ιστορικού Καθολικού Ιερού Ναού του Αγ. Ανδρέα, που χρονολογείται από το 1901, στην παλιά πόλη της Πρέβεζας. Ο κακόγουστος και θρασύς «καλλιτέχνης» αυτή τη φορά έφτασε μέχρι τις παλιές και γυμνές ακρογωνιαίες πέτρες του ναού.


«Χτυπάνε» τώρα και εκκλησίες καθώς και μνημεία και δημόσια κτήρια δίχως ίχνος σεβασμού μη αντιλαμβανόμενοι ότι αυτό που πετυχαίνουν είναι ο χλευασμός και ο αποτροπιασμός, συναισθήματα που ίσως μόνο αυτά αξίζουν.

Ακόμα ένα παράδειγμα είναι το πάρκο στον ανθόκηπο που ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες ανάπλασης και καθαρισμού και βρήκαν καθαρό χώρο να εκφράσουν τα αβέβαια "φιλαθλητικά" τους φρονήματα.

Τα δύο συγκεκριμένα περιστατικά, αυτό στην εκκλησία και αυτό στο πάρκο (δεν μπήκαμε στον κόπο να αναζητήσουμε και άλλα) έχουν στην κυριολεξία καταστραφεί και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες έχουν γίνει από τα ίδια χέρια.

Το φαινόμενο, που ως γνωστό, δύσκολα αντιμετωπίζεται αποτελεί την χειρότερη εικόνα της πόλης.

Ντροπή!

pamepreveza.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ