2013-02-05 20:22:03
Φωτογραφία για Από την Τετάρτη ο Βόλος θα έχει το δικό του Ιατρείο Αλληλεγγύης
Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε αυτή την άγρια πολιτική που έχει υποβαθμίσει κυριολεκτικά την ζωή μας. Χαράτσια παντού. Καταιγίδα μειώσεων στους μισθούς και τις συντάξεις.

Πληρώνουν όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι, δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

Τεράστια τα ποσοστά ανεργίας, γύρω στο 30% και ιδιαίτερα της μακροχρόνιας. Εκρηκτικές οι διαστάσεις που έχει πάρει στους νέους. Χιλιάδες οι εργαζόμενοι που δουλεύουν και δεν πληρώνονται. Χιλιάδες οι αυτοαπασχολούμενοι που δεν έχουν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ και δεν έχουν ασφάλεια.

Η κρίση που περνά η ελληνική κοινωνία δεν αφήνει αδιάφορους ούτε τους χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες που ήρθαν να βρουν στην χώρα μας καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Τα αποτελέσματα της σημερινής κατάστασης είναι πλέον ορατά με την πτώση του επιπέδου Υγείας του ελληνικού πληθυσμού, όπως καταγράφεται σε πολλές ιατρικές μελέτες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται η νοσηρότητα, οι ψυχικές παθήσεις και οι αυτοκτονίες, που είναι πια καθημερινό φαινόμενο. Σε όποια χώρα πέρασε το ΔΝΤ αυξήθηκε η νοσηρότητα και η θνησιμότητα και το επίπεδο Yγείας των πολιτών καταποντίσθηκε.


Σε μια τέτοια κρίση, με την φτωχοποίηση που επέβαλλαν τα μνημόνια, οι κυβερνώντες, αντί να διευρύνουν τις δομές της Yγείας και των κοινωνικών δράσεων για να μπορεί ο ελληνικός λαός να ανακουφισθεί, επιβάλουν συνεχώς εμπόδια στους συμπολίτες μας στην πρόσβαση σε ιατρικές και υγειονομικές υπηρεσίες.

Με την υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και του ΕΣΥ, υποβαθμίζουν τις παροχές του πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου συστήματος Yγείας και έτσι δημιουργείται τεράστια ανθρωπιστική κρίση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, εκφραστής των γιατρών της περιοχής μας, συναισθανόμενος το καθήκον που έχουν οι γιατροί ως λειτουργοί, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την αλληλεγγύη που διέπει την ελληνική κοινωνία.

Εκφράζει την αλληλεγγύη του έμπρακτα, χωρίς ελεημοσύνες, φιλευσπλαχνία προς μια κοινωνία που μπορεί να υποφέρει αλλά έχει αξιοπρέπεια, αγωνιστικότητα και το σημαντικότερο, ελπίδα, ότι θα αλλάξει αυτήν κατάσταση.

Σε αυτά τα πλαίσια δημιουργεί Κοινωνική Δομή με την ονομασία «ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», στην οποία θα συμμετάσχουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Θα στεγάζεται στον ΔΙΑΥΛΟ (Τοπάλη 54), με είσοδο από την Σκενδεράνη, στο ισόγειο του κτιρίου, το οποίο παραχωρήθηκε από την Δημοτική Αρχή Βόλου και διαμορφώθηκε κατάλληλα και ξεκινά η λειτουργία του από την Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2013.

Το «ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή, από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα και θα υπάρχουν οι ειδικότητες: Παθολόγου, Γενικού Ιατρού, Παιδιάτρου και Ειδικότητα Χειρουργικού Τομέα. Ενώ κάθε Πέμπτη, από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα, θα υπάρχουν οι ειδικότητες: Καρδιολόγου και Ψυχίατρου.

Σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιος συμπολίτης μας να εξετασθεί από γιατρό υποειδικότητας, όπως ουρολόγο, ΩΡΛ, οφθαλμίατρο, καρδιολόγο, ρευματολόγο, δερματολόγο, γυναικολόγο, ενδοκρινολόγο κτλ. ή χρειασθεί να υποβληθεί σε παρακλινικό έλεγχο, ακτινογραφίες ή μικροβιολογικές εξετάσεις, θα παραπέμπεται από τον γιατρό του Ιατρείου για εξέταση.

Έτσι δημιουργείται ένα δίκτυο υγειονομικό, που θα καλύπτει και θα ανακουφίζει τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να μην έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Σε δεύτερη φάση, αφού καθιερωθεί, το «ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» θα επεκτείνει την δραστηριότητά του και σε δράσεις προληπτικής ιατρικής, με εμβολιασμούς, επίκαιρες ομιλίες για διάφορα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως αλκοολισμός, κάπνισμα, τοξικομανία κτλ.

Στο «ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΗ» θα απευθύνονται: Ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, μακροχρόνια άνεργοι και ανασφάλιστοι οικονομικοί μετανάστες.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι η εξυπηρέτηση από την δομή αυτή θα γίνεται στις παραπάνω κατηγορίες συμπολιτών μας και όχι στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η όλη διαδικασία θα γίνεται ΔΩΡΕΑΝ.

Το σύστημα Yγείας που οραματιζόμαστε είναι ένα σύγχρονο, δημόσιο σύστημα που θα καλύπτει όλους τους πολίτες είτε αυτοί έχουν ασφαλιστική κάλυψη ή όχι, έτσι ώστε όταν έχουν ανάγκη να προστρέχουν σε αυτό.

Στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση που υπάρχει στην χώρα μας, οι γιατροί και οι υγειονομικοί, θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό των πολιτών και να μην αφήσουν κανέναν συνάνθρωπό μας μόνο του.
e-volos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ