2013-02-08 21:23:03
Φωτογραφία για Τον Μάρτιο επιστρέφει η τρόικα
Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου αναμένονται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα, προκειμένου να προετοιμάσουν... το έδαφος για την άφιξη των επικεφαλής. Πρόκειται για την πρώτη τριμηνιαία αξιολόγηση, η οποία θα οδηγήσει στη δόση των 6 δισ. ευρώ του β' τριμήνου (4,2 δισ. ευρώ από την ΕΕ και 1,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ).

Οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ παρακολουθούν προς το παρόν το ελληνικό πρόγραμμα μέσω τηλεδιασκέψεων, email και τηλεφωνημάτων, ενώ αναμένονται στην Αθήνα στις αρχές Μαρτίου με στόχο να συντάξουν την πρώτη «κανονική» έκθεση αξιολόγηση, δηλαδή εντός χρονοδιαγράμματος, εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο. Η αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαρτίου, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Εν αναμονή του «πράσινο φως»

Πέρα από τις δόσεις του β' τριμήνου και το «πράσινο φως» στην συνέχιση του προγράμματος, τον Μάρτιο θα τεθούν στο τραπέζι κρίσιμα θέματα, όπως το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων εντός του 2013, λόγω της σημαντικής απόκλισης που καταγράφουν τα έσοδα τον Ιανουάριο. Επίσης, θα απαντηθεί το ερώτημα αν θα γίνει τελικά με διαρθρωτικά μέτρα (όπως ζητεί η κυβέρνηση) ή με νέες περικοπές (όπως απαιτεί η τρόικα) η κάλυψη του γνωστού δημοσιονομικού κενού των 4 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ