2013-02-08 22:40:51
Φωτογραφία για Φόρος τιμής από τους REDS! (BINTEO)
Τους ενώνουν πολλά και σίγουρα όχι ευχάριστα. Λίβερπουλ και Ολυμπιακός έχουν θρηνήσει θύματα σε γήπεδα, έχουν βιώσει δύο από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές τραγωδίες της Ευρώπης, οι οποίες τους στιγμάτισαν για πάντα.

Πρόσφατα οι προσπάθειες των κόκκινων για απονομή δικαιοσύνης σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο Χίλσμπορο την 15η Απριλίου του 1989 απέδωσαν κάποιους καρπούς. Το «συγνώμη» που εισέπραξαν από την πολιτεία δεν ήταν αρκετό, αλλά ήταν κάτι.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού φρόντισαν να εκφράσουν την συμπαράστασή τους μ’ ένα πανό στο Καραϊσκάκη που έγγραφε «JUSTICE FOR THE 96». Σήμερα ήταν η σειρά των ¨κόκκινων» να αποτίσουν φόρο τιμής στα 21 αδικοχαμένα παιδιά της Θύρας 7. Όπως έκαναν και το 2007 όταν αντιπροσωπεία οπαδών είχε επισκεφθεί το Καραϊσκάκη και είχε καταθέσει στεφάνι στο μνημείο. Ακόμη και το 2005 σε εκείνο το αξέχαστο 3-1 μεταξύ των δύο ομάδων στο Ανφιλντ, στο περίφημο ΚΟΡ υπήρχε ένα τεράστιο κορεό που έγραφε «96+21 YNWA».

Η μεγάλη σελίδα οπαδών της Λίβερπουλ λοιπόν («Empire of the KOP»), θυμήθηκε την μαύρη επέτειο του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου και δημοσίευσε πριν από λίγο αφιέρωσε ένα κείμενο με τίτλο «Remembering the Gate 7 disaster», στα γεγονότα της 8ης Φεβρουαρίου του 1981, αλλά και στις αμοιβαίες κινήσεις των οπαδών των δύο ομάδων κατά το παρελθόν.

www.sportdog.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ