2013-02-11 03:40:05
Φωτογραφία για Μεγάλη κομπίνα με πιστωτικές κάρτες
Υπόθεση απάτης με πλαστές πιστωτικές κάρτες, και αναλήψεις που γίνονταν στη Λατινική Αμερική, εκτιμά ότι εξιχνίασε η αστυνομία Λάρνακας.

Μέλη του ΤΑΕ, πέρασαν χειροπέδες σε Ελληνοκύπριο 38 ετών, από τη Λάρνακα και Βουλγάρα 19 ετών, οι οποίοι πιστεύεται ότι αποτελούν μέλη διεθνούς σπείρας. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λάρνακας, η καταγγελία έφθασε στην αστυνομία την περασμένη Τρίτη και έκανε λόγο για άγνωστα πρόσωπα, τα οποία είχαν τοποθετήσει μηχάνημα αντιγραφής δεδομένων πιστωτικών καρτών, στην αυτόματη ταμειακή μηχανή υποκαταστήματος Τράπεζας στη Λάρνακα.

Συνολικά, κατάφεραν να υπεκλέψουν δεδομένα, από τουλάχιστον 24 πιστωτικές κάρτες, με αποτέλεσμα την απόσπαση χρηματικού ποσού ύψους 16 χιλιάδων ευρώ. Η ανάληψη των χρημάτων από διάφορους λογαριασμούς έγινε στη Δομινικανή Δημοκρατία

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, Χρίστο Ανδρέου, στις 2 και 3 Φεβρουαρίου τοποθετήθηκε μηχάνημα καταγραφής δεδομένων πιστωτικών καρτών σε τουλάχιστον ένα ΑΤΜ στη Λάρνακα
. Όπως προκύπτει, οι δράστες κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να αντιγράψουν δεδομένα 24 πιστωτικών καρτών από Ε/κ, οι οποίοι μετέβησαν στις 4 και 5 Φεβρουαρίου στο υποκατάστημα για ανάληψη χρημάτων. Αφού υπέκλεπταν με αυτό τον τρόπο τα δεδομένα των καρτών και τον κωδικό που καταγραφόταν από μικρή κάμερα που είχαν εγκαταστήσει, στην συνέχεια έστελνα τα δεδομένα σε συνεργό, ο οποίος βρισκόταν σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Με τη σειρά του, ο συνεργός κατέγραφε τα δεδομένα αυτά σε κάρτες, προχωρώντας σε ανάληψη χρημάτων από τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάληψη γινόταν από την Δομινικανή Δημοκρατία, με τους δράστες να πέτυχαν απόσπαση ποσού ύψους 16 χιλιάδων ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, οι αστυνομικοί εξασφάλισαν μαρτυρία εναντίον 38χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος καταζητείτο επί 2 ημέρες και συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου. Μετά από έρευνες στο σπίτι του, εντοπίστηκαν οκτώ μηχανές αντιγραφής δεδομένων (skimming devises) καθώς και 50 περίπου καρτών, στις οποίες μπορούν να καταγραφούν δεδομένα.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και κοπέλα από τη Βουλγαρία, η οποία συνελήφθη το μεσημέρι, καθώς και άλλα πρόσωπα.

Πάντως, ο 38χρονος αρνείται, επί του παρόντος κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Οι ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Την ίδια στιγμή, πονοκέφαλο φαίνεται πως προκαλεί στην αστυνομία η σύλληψη του φερόμενου συνεργού στη Δομινικανή Δημοκρατίας.

Ο κ. Ανδρέου απηύθυνε έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεχτικό κατά τη διάρκεια ανάληψης χρημάτων από αυτόματες ταμειακές μηχανές. Οι πολίτες καλούνται να παρατηρούν κατά πόσον υπάρχει ξένο σώμα στο στόμιο του σημείου εισόδου της κάρτας και να καλύπτουν τα χέρια τους την στιγμή της πληκτρολόγησης του κωδικού τους.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ