2013-02-11 12:39:03
Φωτογραφία για ΚΘΒΕ: τελεσίγραφο ηθοποιών στον αν. υπουργό! Ή Χατζάκης ή λουκέτο…
Αν ο αν. υπουργός Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας δεν προχωρήσει σήμερα (Δευτέρα 11/2) στην αντικατάσταση του προέδρου του δ.σ. του ΚΘΒΕ Μ. Τρικούκη, τότε οι ηθοποιοί του Θεάτρου είναι αποφασισμένοι να κλείσουν τις σκηνές και να σηκώσουν την πόλη στο πόδι!

Ήδη από την Παρασκευή πραγματοποιούν πεντάλεπτες στάσεις εργασίας ενημερώνοντας το κοινό με το ακόλουθο μήνυμα:

«Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το θέατρο που με τόση αγάπη στηρίζεται από όλους εσάς. Το θέατρό μας, από όλους εσάς που η αδιάλειπτη παρουσία σας αποδεικνύει πόσο είναι στην καρδιά σας, ζητά για άλλη μια φορά τη στήριξή σας, πιστεύοντας ότι θα την έχει. Κεντρικές πολιτικές επιλογές στηριγμένες στη μνημονιακή λογική έρχονται σε σύγκρουση με τον ιστορικό ρόλο που τάχθηκε να επιτελέσει το ΚΘΒΕ για τον πολιτισμό της πόλης. Η ιστορία και το μέγεθος του ΚΘΒΕ μας υποχρεώνουν να αντισταθούμε σε όλους αυτούς που σκόπιμα ή όχι μεθοδεύουν τη συρρίκνωσή του. Εμείς οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ με τη δική σας στήριξη προασπίζουμε τα συμφέροντα του Θεάτρου. Λέμε όχι στους διαχειριστές της εξουσίας που οι κινήσεις τους τραυματίζουν το Θέατρο».


Σημειωτέον ότι η περίεργη κωλυσιεργία του κ. Τζαβάρα έχει προκαλέσει δυσφορία στελεχών που φτάνει μέχρι το Μαξίμου. Η Δευτέρα είναι η τελευταία μέρα της διορίας που έχουν δώσει οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ στον κ. Τζαβάρα να απομακρύνει από τη θέση του τον κ. Τρικούκη. Όπως λένε, μιλώντας στο thinkfree, αν δεν το κάνει την Τετάρτη θα βγουν στην Αριστοτέλους με τραπεζάκια, μουσικές του Σταύρου Ξαρχάκου και πάνω από 100.000 flyers (!) διαμαρτυρίας προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την αναβολή των παραστάσεων.

Με τη στάση τους οι ηθοποιοί, που έχουν στο πλευρό τους και την πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων του ΚΘΒΕ (πάσης φύσεως), υπερασπίζονται στην ουσία τον καλλιτεχνικό τους διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη και το κατά γενική ομολογία επιτυχημένο έργο του στο Θέατρο.

Η ιστορία της κόντρας μεταξύ του εκάστοτε προέδρου με τον καλλιτεχνικό διευθυντή στο ΚΘΒΕ είναι κλασική, είναι όμως ίσως η πρώτη φορά που οι ηθοποιοί θα κλείσουν το θέατρο όχι για οικονομικά αιτήματα αλλά ζητώντας ομόφωνα την παραμονή του Σ. Χατζάκη.

Φ.Θ.
thinkfree.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ