2013-02-18 15:08:03
Φωτογραφία για Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών - Απεργία 24ωρη
Σας γνωρίζουμε ότι η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών μετά από συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 20 Φεβρουαρίου 2013 ημέρα Τετάρτη και από ώρες 06:00π.μ. έως 06:00π.μ. της επομένης.

Συνάδελφοι το σχέδιο νόμου που είναι διαμορφωμένο στα πλαίσια της δανειακής σύμβασης και των μνημονίων είναι προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και συνθλίβει τα εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών και γενικά όλων των εργαζομένων. Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας ενάντια στην αυθαιρεσία και την αστυνομική βία που εκφράζεται είτε με επιτάξεις είτε με προπηλακίσεις εργαζομένων. Αυτά τα φαινόμενα δεν είναι ούτε πρωτάκουστα ούτε πρωτοφανή παραπέμπουν όμως σε άλλες αλήστου μνήμης εποχές καταδικασμένες στη μνήμη και τη συνείδηση των εργαζομένων. Πρόκειται για αντιδημοκρατικές τακτικές ενάντια στο σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις.


Ζητάμε την άμεση ανάκληση του νομοσχεδίου που καταργεί τις οργανικές συνθέσεις και τις εργασιακές σχέσεις των ναυτεργατών. Επίσης, ζητάμε άμεσα υπογραφή-κύρωση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων καθώς και την πλήρη εφαρμογή τους. Ζητάμε επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου για να σταματήσει η απαράδεκτη ταλαιπωρία που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και ταπεινώνει τους απόμαχους της δουλειάς και τις οικογένειες τους, αφού ο Ε.Ο.Π.Π.Υ. αποδεικνύεται αναξιόπιστος και ανεπαρκής σε όλους τους τομείς (γιατροί – φάρμακα- υπηρεσίες).

Απαιτούμε άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτικούς και την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας σε όλους τους κλάδους.

Συνάδελφοι μόνο με οργάνωση, συσπείρωση και αλληλεγγύη θα βγούμε νικητές. Αυτές οι απαράδεκτες τακτικές όχι μόνο δεν μας τρομοκρατούν αλλά αντίθετα μας κάνουν πιο δυνατούς και αποφασισμένους στην αντιμετώπιση της λαίλαπας των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ