2013-02-21 12:39:00
Φωτογραφία για Διασύνδεση των «4» με Πυρήνες α΄ γενιάς
Στενή σχέση «πρώτης γενιάς» και ληστών

Εκτιμά η Αντιτρομοκρατική

Κώστας Ονισένκο

Στενή σχέση μεταξύ της «πρώτης γενιάς» συλληφθέντων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και των τεσσάρων που συνελήφθησαν μετά τις ληστείες στη Βόρεια Ελλάδα «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική.

Στο κρησφύγετό τους στα Τουρκοβούνια βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με λεπτομερείς οδηγίες κατασκευής βόμβας που ενεργοποιείται με κινητό. Κατά την ΕΛ.ΑΣ., οι οδηγίες φαίνεται να γράφτηκαν από παλαιότερο μέλος της οργάνωσης, με σκοπό τη μετάδοση «τεχνογνωσίας» στους νεοτέρους. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν ακόμη 10 πλαστά δελτία ταυτότητας, 5 μνήμες USB, κωδικοποιημένα μηνύματα «ενδοσυνεννόησης» κ.ά.

Διασύνδεση ανάμεσα σε μέλη της «πρώτης γενιάς» συλληφθέντων μελών της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς με τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν μετά τις ληστείες στη Β. Ελλάδα «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική από τα ευρήματα στο διαμέρισμα της οδού Καρπενησιώτη και Δικονίμου στα Τουρκοβούνια, το οποίο έγινε «φύλλο και φτερό» από την υπηρεσία την περασμένη Τρίτη.


Στον χώρο, που φέρεται να αποτελούσε κρησφύγετο μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων χειρόγραφες σημειώσεις με λεπτομερείς οδηγίες κατασκευής βόμβας που ενεργοποιείται με κινητό. Οπως υποστηρίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι οδηγίες φαίνεται ότι είχαν γραφτεί από έναν από τους πρώτους συλληφθέντες της οργάνωσης, με στόχο τη μετάδοση «τεχνογνωσίας» σε νεότερα μέλη. Επίσης θεωρούν ότι δεν αποκλείεται «παραλήπτης» των σημειώσεων να είναι ένα από τα δύο άτομα που καταζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ. Ο συγγραφέας τους αναμένεται να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες με γραφολογική εξέταση. Το διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί πριν από λίγους μήνες από τον -συλληφθέντα για ληστεία της Κοζάνης- Δημήτρη Πολίτη. Εκεί είχαν βρει καταφύγιο οι περισσότεροι ή όλοι οι δράστες της ληστείας στο Βελβεντό. Εκτός από ένα φυσίγγι πολεμικού όπλου, δεν βρέθηκε άλλο όπλο, γεγονός που στρέφει τις Αρχές σε περαιτέρω έρευνες, καθώς θεωρείται πολύ πιθανή η ύπαρξη ακόμα μιας «γιάφκας» στην οποία φυλάσσεται ο οπλισμός της οργάνωσης.

Τα ευρήματα

Στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια βρέθηκαν 10 πλαστά δελτία ταυτότητας, εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιήθηκε για τη μίσθωση διαμερίσματος, και ένα γνήσιο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM, μία κάρτα μνήμης, 5 μνήμες USB, χειρόγραφες σημειώσεις με πλήρη στοιχεία πολιτών, στοιχεία για παλαιότερες μισθώσεις κρησφύγετων, κωδικοποιημένα μηνύματα «ενδοσυνεννόησης», όπως «η γάτα με γρατζούνισε πολύ» (ενεργοποιώ τους φίλους μου), «μου έπεσαν τα ρούχα από το μπαλκόνι» (σε δύο ημέρες στις 18.00 θα είμαι στα σκαλοπάτια που θα με περιμένει ραδιοταξί). Ακόμα, βρέθηκε ρουχισμός, σακίδια, μια άδεια θήκη κιθάρας, κλειδιά οικιών, εργαλεία καθαρισμού όπλων, συμφωνητικό μίσθωσης του διαμερίσματος. Εξω από το σπίτι εντοπίστηκε μια κίτρινη εντούρο. Στη Νάουσα η αστυνομία εντόπισε το τζιπ του οδοντιάτρου το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί από τους δράστες κατά τη διαφυγή τους.

Στο μεταξύ χθες, ο Νίκος Ρωμανός με κείμενό του στο Indymedia αρνείται τη συμμετοχή του στους Πυρήνες, όχι όμως και τις συντροφικές σχέσεις με τα μέλη της οργάνωσης.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ