2013-02-21 12:51:05
Φωτογραφία για Από 4 έως 10 Απριλίου το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Το καθιερωμένο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως 10 Απριλίου με 45 ταινίες και παράλληλες εκδηλώσεις.

Πρόκειται για την 14η διοργάνωση, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες και η έναρξή του θα γίνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τού Ιδρύματος Ωνάση, ενώ η λήξη του, στον κινηματογράφο Δαναό. Τις προβολές θα φιλοξενήσουν, επίσης, ο κινηματογράφος Όπερα και η αίθουσα «Τεό Αγγελόπουλος», του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Τα δύο βραβεία τού διαγωνιστικού τμήματος τού Φεστιβάλ, είναι αυτό της κριτικής επιτροπής στην καλύτερη ταινία, καθώς και το βραβείο κοινού. Εκτός από το διαγωνιστικό τμήμα , στο φεστιβάλ παρουσιάζεται το τμήμα Πανοράματος Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και, επίσης, μια ειδική επιλογή ταινιών animation, χάρη στο φεστιβάλ «Be there» τής Κέρκυρας.

Επίσης, το φεστιβάλ, επιφυλάσσει στους θεατές το Cine-κοντσέρτο- τα γαλλικά κινούμενα σχέδια στο ξεκίνημά τους συνοδεία μουσικών αυτοσχεδιασμών από το συγκρότημα Acte Vide (πιάνο και διάφορα μουσικά όργανα) σε συνεργασία με το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου (CNC) / Αρχεία κινηματογράφου (/Archives du film).


Ακόμα, στις παράλληλες εκδηλώσεις εντάσσεται ένα μάστερ κλας, με ελεύθερη είσοδο σε νέους και σχολικό κοινό, που συντονίζει η ομάδα του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας. Καθώς και δωρεάν προβολές για σχολεία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, όπως, επίσης, και προβολή σχολικών ταινιών σε συνεργασία με το New School Athens.

Το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, θα μεταφερθεί στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, από τις 11 έως τις 17 Απριλίου.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ