2013-02-21 13:39:24
Φωτογραφία για Παπούλιας: Αν ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση, όλοι θα υποκλιθούν στην Ελλάδα
Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα με τις θυσίες που κάνει θα ξεπεράσει την κρίση που βιώνει έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλια από τα Γιάννενα όπου παρευρίσκεται για τους εορτασμούς της συμπλήρωσης 100 ετών από την απελευθέρωση της πόλης... «Μετά τη νίκη στους βαλκανικούς πολέμους, η Ελλάδα καθιερώθηκε διεθνώς. Και θα κάνω εδώ έναν ιστορικό παραλληλισμό. Αν ξεπεράσουμε τη σημερινή κρίση θα υποκλιθούν όλοι, όσοι αμφιβάλλουν τώρα για την Ελλάδα. Γι' αυτό το λόγο μας πεισμώνει αυτή η μάχη. Με θυσίες θα την ξεπεράσουμε για να δείξουμε στην υπόλοιπη πολιτισμένη Δύση, ότι οι Έλληνες έχουν αντοχές, έχουν γενναιότητα, οι ¨Ελληνες μπορούν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες», ανέφερε ο Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ.Παπούλιας τις χαρακτήρισε «πολύ ισχυρό χαρτί για τη διπλωματία».

«Δεν έχεις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις; Τότε θα υποκύψεις στην πολύ κακή σου μοίρα. Γι' αυτό υποστηρίζω και το έχω πει στους οικονομικούς υπουργούς, καλή η οικονομική πρόοδος, καλή η ανάπτυξη, αλλά όταν είναι διαλυμένες οι ένοπλες δυνάμεις, τότε είσαι βορά στα σχέδια ανόμων γειτόνων και γενικότερα. Επομένως, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις είναι ένα ισχυρό διπλωματικό χαρτί στα χέρια της Ελλάδας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξ. Καχριμάνης πρόσφερε στον κ. Παπούλια, ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

«Αυτό το καλάθι που μου δόθηκε είναι ένα μήνυμα ότι αυτή η φτωχή γη βγάζει πολλά... και όλοι εμείς το ξέρουμε αυτό. Μεγαλώσαμε με το ψωμί, με το τυρί, με το γάλα. Και κερδίσαμε τη ζωή μας», είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ