2013-02-21 14:15:07
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Ανησυχία από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Ιόνιο
Ανησυχία έχει προκαλέσει στη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο από την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Ο καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης, δήλωσε πριν λίγες ημέρες, στο Earthquake-now, ότι μέσα στο 2013 κατά την γνώμη του θα υπάρξει ένας ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα επειδή έχει συσσωρευτεί μεγάλη ενέργεια.

Σε νεότερη επικοινωνία που είχε η "Πελοπόννησος" με τον Ακη Τσελέντη, δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούμε για σεισμό στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο μας επανέλαβε την δήλωσή του που αφορά στο τρέχον έτος και σε έναν ισχυρό σεισμό που θα εκτονώσει την σεισμική διέγερση που υπάρχει, στον ελλαδικό χώρο.

Εύχεται να είναι σε θαλάσσιο χώρο. Και με την ευκαιρία μας υπενθύμισε ότι η πολιτεία πρέπει να επαγρυπνεί πάντα και να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, αλλά και οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας στα σπίτια τους.


Και σήμερα πάντως αρκετές είναι οι σεισμικές δονήσεις που έχουν σημειωθεί από το πρωί στην περιοχή του Ιονιου Πελάγους.

Στις 7.54 π.μ. σημειώθηκε δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 113 χλμ. Ν.Δ. της Ζακύνθου, 196 χλμ. Ν.Δ. της Πάτρας και 325 χλμ. Δ. της Αθήνας.

Ακολούθησε, στις 8.36 π.μ., μία ακόμη δόνηση, μεγέθους 3 Ρίχτερ, σύμφωνα πάντα με το Ευρωμεσογειακό. Το επίκεντρό της προσδιορίστηκε 163 χλμ. Ν.Δ. της Ζακύνθου, 247 χλμ. Ν.Δ. της Πάτρας και 374 χλμ. Ν.Δ. της Αθήνας, ενώ το εστιακό της βάθος μετρήθηκε στα 13 χιλιόμετρα.

Εξάλλου, στις 9.21 π.μ. καταγράφηκε δόνηση 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προερχόμενη από απόσταση 47 χλμ. Ν. της Λιθακιάς Ζακύνθου, 57 χλμ. Ν. της Ζακύνθου και 139 χλμ. Ν.Δ. της Πάτρας. Το εστιακό της βάθος ήταν εφτά χιλιόμετρα, βάσει της εκτίμησης του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ