2013-02-21 17:07:03
Φωτογραφία για Επεισοδιακή επίδοση δικαστικών ενταλμάτων στο ΥΠΟΙΚ
Επεισόδια εκτυλίχθησαν το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου έξι επιδότες επιχείρησαν να παραδώσουν δικαστικά εντάλματα για κατάσχεση κρατικής περιουσίας.

Συγκεκριμένα τα εντάλματα αφορούσαν την κατάσχεση κρατικής περιουσίας (οχήματα και έπιπλα), μετά από απόφαση του Δικαστηρίου υπέρ της προσφυγής ομάδας πολιτών εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για απαλλοτριώσεις γης, για τις οποίες δεν καταβλήθηκε εκ μέρους του κράτους το σχετικό αντίτιμο.

Εκτιμάται ότι η αξία των απαλλοτριώσεων ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επιδότες προσπάθησαν να κατασχέσουν την υπουργική λιμουζίνα του Βάσου Σιαρλή.

Υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, φέρονται να έκλεισαν κατάμουτρα την πόρτα στους επιδότες, ενώ το θέμα πλέον οδηγείται σε διαβούλευση με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Επεισόδιο σημειώθηκε και όταν οι επιδότες προσπάθησαν να κατασχέσουν και τη λιμουζίνα του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλή Συλικιώτη, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Οικονομικών. Οι κλητήρες απαίτησαν από τον κ. Συλικιώτη να κατέβει από το υπηρεσιακό όχημα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.


Υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ των δικαστικών επιδοτών και του οδηγού του κ. Συλικιώτη και ο τελευταίος δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και στάθμευσε το αυτοκίνητο στο στον υπόγει χώρο στάθμευσης του ΥΠΟΙΚ.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη απόφαση έλαβε το Δικαστήριο και στην Πάφο, όπου διατάχθηκε και πάλι κατάσχεση κρατικής περιουσίας για οφειλές του κράτους σε πολίτες.
philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ