2013-02-22 13:39:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Νέα στοιχεία στο φως για τους 3 υπαλλήλους του ΣΔΟΕ - Αντιφάσεις στις καταθέσεις του καταγγέλλοντος και του λογιστή του
Δικαστικές και αστυνομικές πηγές παραδέχθηκαν χθες, σε ερώτημα της «Κ», ότι δεν κατατέθηκε έκθεση κατασχέσεως από τα αστυνομικά όργανα που συνέλαβαν τους δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ Πατρών, οι οποίοι είχαν μεταβεί για φορολογικό έλεγχο στη Λευκάδα, οπότε και συνελήφθησαν μετά καταγγελία επιχειρηματία ότι εκβιάζεται.

Τρεις ώρες πριν από τη σύλληψη των δύο υπαλλήλων είχε εμφανιστεί ο καταγγέλλων επιχειρηματίας, ο οποίος είχε παρουσιάσει στον διευθυντή της Ασφάλειας του νησιού και έναν ακόμα υπάλληλο, 49 χαρτονομίσματα (σύνολο 15.000 ευρώ), τα οποία μετρήθηκαν και φωτοτυπήθηκαν σύμφωνα με έκθεση προσημείωσης χαρτονομισμάτων που περιλαμβάνεται στο σώμα της σχηματισθείσας δικογραφίας. Λείπει, ωστόσο, η έκθεση που θα έδειχνε τι απέγιναν στη συνέχεια τα προσημειωθέντα χαρτονομίσματα, κάτι που οι αστυνομικοί απέδωσαν στη «βιασύνη» και στο ότι «δεν τύπωσαν την έκθεση κατασχέσεως από τον υπολογιστή».


Μετά την αδυναμία του καταγγέλλοντος να αναγνωρίσει τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας ως τον τρίτο υπάλληλο που θα ελάμβανε μέρος του ποσού, χθες ο καταγγέλλων ανέφερε όνομα τμηματάρχη των δύο συλληφθέντων υπαλλήλων, στους οποίους -όπως είχε προηγουμένως καταθέσει- έδωσε ποσό για λογαριασμό του. Η κατάθεση αυτή πάντως έρχεται σε αντίφαση με εκείνη του λογιστή του, σύμφωνα με τον οποίο, τις πέντε φορές που είχε έρθει σε επαφή με τους δύο ελεγκτές, αυτοί φέρθηκαν άψογα, ενώ ο πελάτης του δεν τον είχε ενημερώσει ότι είχε πέσει θύμα εκβίασης από τους δύο υπαλλήλους.

Η κατάθεση του λογιστή

Ο ίδιος λογιστής στην κατάθεσή του υποστηρίζει ότι οι φορολογικές παραβάσεις του πελάτη του δεν ήταν σημαντικές εξ αιτίας της φορολογικής περαίωσης του 2009. Ωστόσο, αυτή η τοποθέτηση έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει ο επιχειρηματίας, ότι του ζητήθηκαν βιβλία και στοιχεία του οικονομικού έτους 2008. Ο επιχειρηματίας ισχυρίσθηκε ότι οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ είχαν υπαινιχθεί ότι ήθελαν χρήματα σε συνάντηση έξω από την Πάτρα για να «πέσει στα μαλακά» και ότι επικοινώνησαν μαζί του δίνοντάς του ραντεβού σε μάλλον πολυσύχναστη καφετέρια της Λευκάδας για την παράδοση του φακέλου με τα χρήματα. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι ο επιχειρηματίας ήρθε σε επαφή μία μέρα πριν από το περιστατικό με το ΣΔΟΕ στην Αθήνα, μέσω τρίτου προσώπου, ζητώντας να μάθει τα ευεργετήματα στην περίπτωση που κατήγγειλε τους υπαλλήλους. Πάντως, οι υπηρεσίες ανεβάζουν τη φορολογική του εκκρεμότητα στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ