2013-02-22 17:10:03
Φωτογραφία για Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου τιμά την Ημέρα Σκέψεως
Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου τιμά φέτος την Ημέρα Σκέψεως με σειρά εκδηλώσεων οι οποίες εντάσσονται στο γενικότερο πρόγραμμα εορτασμών των 100 χρόνων από την ίδρυση του προσκοπισμού στην Κύπρο.

Η 22α Φεβρουαρίου αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για την Προσκοπική Κίνηση αφού οι Πρόσκοποι ανά το παγκόσμιο γιορτάζουν την «Ημέρα Σκέψεως» με αφορμή τη γέννηση των ιδρυτών του Προσκοπισμού Λόρδου Μπαίητεν Πάουελ και της γυναίκας του Λαίδης Όλαβ ιδρύτριας του Οδηγισμού.

Αυτή την ημέρα οι Πρόσκοποι όλου του κόσμου έχουν στραμμένη τη σκέψη τους στο όραμα του Μπαίητεν Πάουελ για ένα καλύτερο κόσμο και στην κοινή προσπάθεια για ειρήνη και φιλία.

Το περασμένο Σάββατο 16 Φεβρουαρίου διοργανώθηκαν ανά Επαρχία αιμοδοσίες στις οποίες συμμετείχαν ενήλικες βαθμοφόροι του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, γονείς παιδιών και φίλοι του προσκοπισμού.

Εξάλλου, η Επαρχιακή Εφορεία Προσκόπων Λευκωσίας διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο ολοήμερη δράση στο κέντρο της Λευκωσίας με τη συμμετοχή 1200 παιδιών ηλικίας από 7 μέχρι 18 χρονών. Κατά τη διάρκεια της δράσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν παιγνίδια και να γνωρίσουν την παλιά Λευκωσία μέσα από προσκοπικό παιγνίδι και διασκέδαση.


Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την Ανανέωση της Προσκοπικής Υπόσχεσης που έγινε στην πλατεία της Φανερωμένης στην παρουσία του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, του Επισκόπου Μεσαορίας κκ Γρηγόριου.

Παρόμοιες εκδηλώσεις διοργανώνονται το ερχόμενο σαββατοκύριακο σε παγκύπριο επίπεδο με τη συμμετοχή προσκόπων από όλες τις περιοχές στις οποίες λειτουργούν προσκοπικά Συστήματα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ