2013-02-24 07:51:07
Φωτογραφία για Τρεις κούπες καφέ την ημέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα
Η κατανάλωση καφέ μπορεί να σας κάνει να ζήσετε ακόμα περισσότερα χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η έρευνα που έγινε σε περίπου μισό εκατομμύριο μερικές έδειξε ότι όσο περισσότερο καφέ πίνουν, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να πεθάνουν!

Η αυξημένη κατανάλωση καφεΐνης μπορεί παλιότερα να μη θεωρούνταν και τόσο υγιεινή, όμως σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας προέκυψε ότι όσο πιο πολύ καφέ πίνετε, τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχει να πεθάνετε από ανακοπή καρδιάς, από έμφραγμα, από εγκεφαλικό, από κάποιο τραύμα, από κάποιο ατύχημα, από διαβήτη, ακόμα και από μολύνσεις!

Ο Dr Neal Freedman του National Cancer Institute στις ΗΠΑ, το ινστιτούτο δηλαδή, όπου εκπονήθηκε η έρευνα, ισχυρίζεται ότι το να πίνει κανείς δύο ή τρεις κούπες καφέ την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο του πρόωρου θανάτου κατά 10% με 15%.

Όμως, προσέθεσε ότι το οφέλη σταματούν εκεί και αν κάποιος πιει περισσότερες κούπες καφέ, δε θα κερδίσει κάτι παραπάνω!

Οι συμμετέχοντες, ηλικίας από 50 έως 71 ετών, παρακολουθούνταν για 12 χρόνια προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα οι ερευνητές.

Ο Dr Freedman είπε ότι εμπόδιο σε αυτή την… επιμήκυνση της ζωής ήταν μόνο το κάπνισμα! «Στην έρευνά μας, οι συμμετέχοντας που έπιναν καφέ ήταν πολύ πιο πιθανό να καπνίζουν κιόλας, πράγμα που δεν τους αφήνει να φγευτούν τα οφέλη του καφέ», είπε.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ