2013-02-27 08:58:47
Φωτογραφία για «Δέκα Δάχτυλα» στη Θεσσαλονίκη
Στο καφέ-μπαρ Μυροβόλος την Παρασκευή 1η Μαρτίου και ώρα 9.30 μ.μ.

Η παράσταση «Δέκα Δάχτυλα» ξεκινά την βόλτα της στα καφέ της Θεσσαλονίκης. Πρώτος σταθμός το καφέ-μπαρ Μυροβόλος (Αγνώστου Σταρτιώτη 44) Πολίχνη την Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 9.30 μ.μ.

Η παράσταση «Δέκα δάχτυλα» είναι ένα έργο του συγγραφέα-σκηνοθέτη Στέφανου Παρασκευά και αναφέρεται στη ζωή του Μιχάλη ο οποίος είναι άστεγος .

Ο ήρωας θυμάται και περιγράφει με παραστατικό τρόπο σκηνές που τον επηρέασαν . Η ιστορία του ξεκινά από ένα μικρό χωριό του νομού Κιλκίς.

Από τα παιδικά του χρόνια και τη ζήλια του αδερφού του, περνάει στο χαμό του πατέρα του και της μητέρας του και συνεχίζει με μία επεισοδιακή κάθοδο στην Αθήνα. Εκεί θαμπώνεται από τις βιτρίνες και το πλήθος του κόσμου και συναντά για πρώτη φορά άστεγο. Αργότερα μία πανέμορφη πόρνη η Εύα, τον ερωτεύεται και ζουν για λίγο μαζί αλλά η ζήλια του τον κάνει να φύγει . Η πείνα τον οδηγεί σε δουλειές του ποδαριού για να επιβιώσει..

Φτάνει σε σημείο να «νοικιαστεί» από μία κυρία της Εκάλης που τον βάζει να κάνει στριπτίζ.. Στο τέλος του έργου περιγράφει τη θλίψη του για τους αστέγους χωρίς όμως να ζητά τον οίκτο για τον εαυτό του.

Το έργο ακροβατεί μεταξύ δραματικού και κωμικού στοιχείου και συνοδεύεται από ζωντανή μουσική τραγούδι και χορό.

- See more at: http://www.newsbeast.gr/entertainment/arthro/493944/deka-dahtula-sti-thessaloniki/#sthash.TUJrG6f7.dpuf
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ