2013-02-28 15:28:00
Φωτογραφία για Καταδικάστηκε σε 10 μήνες ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γιώργος Ορ. Σπηλιόπουλος
Σε φυλάκιση δέκα μηνών καταδικάστηκε την Τετάρτη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γιώργος Σπηλιόπουλος.

Ο νυν Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου, που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο που στήριξε η Νέα Δημοκρατία με επικεφαλής την Ζέττα Μακρή, ήταν κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, επειδή απέκρυπτε από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και την άλλη του ιδιότητα, αυτής δηλαδή του Δημοσίου Υπαλλήλου!

Το δικαστήριο μάλιστα δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, μιας και στο παρελθόν και πάλι παράλληλα με την θέση του Δημοσίου Υπαλλήλου, ήταν Διοικητής στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Την υπόθεση έφερε στο φως ένα blog, όταν τα παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης εισέπρατταν πακτωλό χρημάτων

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το τοπικό blog Voliotaki, με την πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης εκείνη την περίοδο να τηρεί σιγήν ιχθύος, αφού όπως αποκαλύφθηκε στην πορεία πολλά εξ' αυτών κατά την περίοδο προεδρίας του Γιώργου Ορ. Σπηλόπουλου είχαν συνάψει συμβάσεις με το Επιμελητήριο Μαγνησίας και μάλιστα πολλών χιλιάδων ευρώ.


Τις αποκαλύψεις του blog Voliotaki και έπειτα από μεγάλες πιέσεις, ακολούθησε η μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Γιώργου Σπηλιόπουλου, την οποία κατέθεσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας, βασισμένο σε σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το ασυμβίβαστο, στο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στην διαπιστωτική πράξη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, που τον έπαυσε από τη θέση του προέδρου στα τέλη του 2010.

Καταδίκη χωρίς την παράσταση της πολιτικής αγωγής εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός, ότι παρά την σοβαρότητα της υπόθεσης και όμως το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ως μηνυτής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εκπροσωπήθηκε από Δικηγόρο, αφού η καταδίκη ήρθε χωρίς την παράσταση της πολιτικής αγωγής, παρά μόνον του Διοικητικού Διευθυντή του Επιμελητηρίου ως μάρτυρα.

Σε επικοινωνία του e-Volos.gr πάντως με τον Δικηγόρο πολιτικής αγωγής Βασίλη Νιζάμη, ενημερωθήκαμε ότι ο ίδιος ταυτόχρονα και σε άλλη αίθουσα των Δικαστηρίων δίκαζε και άλλες υποθέσεις, γεγονός για το οποίο και είχε ζητήσει από τον Διοικητικό Διευθυντή κ. Κ. Βούκουτο να τον ενημερώσει, πράγμα όμως που ο τελευταίος δεν έκανε.

Αναμένεται η αναστολή της κομματικής ιδιότητας από τη ΝΟΔΕ Μαγνησίας

Σε κάθε περίπτωση, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας Μαγνησίας αναμένεται η αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Γιώργου Σπηλιόπουλου, ομοίως με την περίπτωση του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Υποθέσεων συνέχεια στη Δικαιοσύνη για το Γιώργο Σπηλιόπουλο

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργο Σπηλιόπουλος θα κληθεί εκ νέου από την Δικαιοσύνη, αφού, όπως και πάλι δήλωσε στο e-Volos.gr ο κ. Βασίλης Νιζάμης, από το Επιμελητήριο Μαγνησίας προετοιμάζονται και οι εναντίον του αγωγές.
e-volos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ