2013-03-02 08:41:02
Φωτογραφία για Προφυλακίστηκαν οι συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού για την απόπειρα απόδρασης από τις Φυλακές Τρικάλων
Μετά από πολύωρη κατάθεση, αποφασίστηκε απόψε με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, οι δύο δράστες που συμμετείχαν στην απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις Φυλακές Τρικάλων.

Ο Έλληνας και ο Αλβανός, οδηγήθηκαν το μεσημέρι στα Δικαστήριο Τρικάλων όπου μετά τις προθεσμίες που είχαν λάβει, απολογήθηκαν από 1,5 ώρα ο καθένας και κατά την έξοδό τους οι δικηγόροι τους δήλωσαν στο trikalanews.gr, ότι οι πελάτες τους ισχυρίστηκαν ότι, αρχικά δεν γνώριζαν για ποιο κρατούμενο θα επιχειρούνταν απόδραση και έμαθαν λίγες ημέρες πριν πραγματοποιήσουν το εγχείρημα και αφού είχαν συμφωνήσει να συμμετάσχουν σε αυτό, ότι πρόκειται για τον Παναγιώτη Βλαστό.

Ταυτόχρονα, τόνισαν πως δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν κάποιον, παρά μόνο να εκτελέσουν αναίμακτα το σχέδιο της εναέριας απόδρασης του κρατουμένου.

Ο Αλβανός που έχει παραβιάσει άδεια, θα επιστρέψει στις Φυλακές Δομοκού, ενώ για τον Έλληνα που είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, αναμένεται να αποφασίσει η Εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, σε πιο Σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας θα μεταφερθεί.


Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr για την διαδικασία της απολογίας των δύο προφυλακισθέντων πλέον ατόμων, είχαν ληφθεί δρακόντια μέτρα ασφαλείας στο χώρο των Δικαστηρίων, με ακροβολισμένους και πάνοπλους Αστυνομικούς, ενώ συνδρομή, είχε και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ από την Θεσσαλονίκη.

Οι προφυλακισθέντες, οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, όπου και θα κρατηθούν μέχρι την ώρα της μεταγωγής τους.

Οι 2 δράστες, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για συμμετοχή σε απόδραση, σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αρπαγή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών και παράνομη κατάληψη αεροσκάφους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ