2013-03-03 10:49:03
Φωτογραφία για Χειροβομβίδες και πιστόλι βρέθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού
Συναγερμός έχει σημάνει στη διοίκηση των Φυλακών Κορυδαλλού, όταν, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο των σωφρονιστικών υπαλλήλων, εντοπίστηκαν δύο χειροβομβίδες ρωσικής προέλευσης... αμυντικού τύπου και ένα πιστόλι σε κελί της Δ' πτέρυγας των κρατουμένων.

φωτογραφία αρχείου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης «μετά από έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων ανευρέθησαν σήμερα περίπου στις 10.30 πμ ένα πιστόλι με γεμιστήρα 5 σφαιρών και δύο χειροβομβίδες στη Δ' πτέρυγα του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού».

«Αμέσως ειδοποιήθηκαν ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η Αστυνομία, ενώ διεξάγονται έρευνες για να εντοπιστεί ο κάτοχος καθώς και να διακριβωθεί ο τρόπος εισαγωγής τους στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι έρευνες που ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου από άνδρες της ασφάλειας των φυλακών, έπειτα από πληροφορία για ύπαρξη οπλισμού μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα, συνεχίζονται, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης, που ενημερώθηκε άμεσα, έδωσε εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


Παράλληλα, από την αστυνομία γίνεται βαλλιστική εξέταση στο πιστόλι για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Πηγές από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αναφέρουν ότι η σχετική πληροφορία υπήρχε εδώ και καιρό και είχε ενημερωθεί αρμοδίως το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση των φυλακών δεν αποκλείει να υπήρχε σχέδιο οργανωμένης απόπειρας απόδρασης .

Σημειώνεται ότι εδώ και καιρό σε όλες τις φυλακές της χώρας, υπάρχουν συνεχή έλεγχοι στις πτέρυγες των κρατουμένων, καθώς φοβούνται ότι δεν αποκλείεται κάποιοι να θελήσουν να μιμηθούν με διαφορετικό τρόπο, την οργανωμένη απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων.

ΠΗΓΗ: Εθνος Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ