2013-03-04 04:09:04
Φωτογραφία για Το Πατρινό Καρναβάλι σας παρουσιάζει το Καρναβαλικό Κέντρο - Patras Carnival Center
Η Πάτρα απαντάει στην κρίση με εργαλεία για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την αξιοποίηση του... καρναβαλιού ως μέσο, όχι μόνο για την ψυχαγωγία αλλά και την οικονομική τόνωση της περιοχής προσφέροντας στους επισκέπτες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Στο σημείο αναφοράς του Πατρινού Καρναβαλιού "Patras Carnival Center" οι Πατρινοί και επισκέπτες μπορούν να έχουν μια αναλυτική εικόνα για το πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2013 και για τις τρέχουσες εκδηλώσεις, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να αποκτήσουν μια σφαιρική και συγκροτημένη εικόνα της Ιστορίας και της φυσιογνωμίας του Πατρινού Καρναβαλιού με φωτογραφικό, αρχειακό υλικό, προβολές οπτικού υλικού, βραβευμένες στολές πληρωμάτων και πολλές πληροφορίες για το χαρακτήρα της μεγάλης γιορτής της πόλης.

Από την είσοδο του επισκέπτη στο Καρναβαλικό Κέντρο, αναδεικνύονται οι πτυχές του Πατρινού Καρναβαλιού ξεκινώντας από την ιστορική αναδρομή και ένα γοητευτικό οδοιπορικό στο χρόνο.


Το χθες υποστηρίζεται μέσα από την περιήγηση του επισκέπτη στις διάφορες θεματικές ενότητες της μόνιμης έκθεσης: «Άρματα και Καρναβαλικό Εργαστήρι», «Στολές και Δημιουργίες Πληρωμάτων», «Κρυμμένος Θησαυρός», «Καραγκιόζης και Καρναβάλι» και αναφορές σε όλες τις καταξιωμένες εκδηλώσεις που απαρτίζουν τον βασικό κορμό του Πατρινού Καρναβαλιού (Καρναβάλι των Μικρών, Τσικνοπέμπτη, Μπουρμπούλια, Σοκολατοπόλεμος, Παρελάσεις, Τελετή Λήξης κλπ).

Το υλικό που περιλαμβάνει η έκθεση, προέρχεται από το αρχείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», τα ψηφιοποιημένα αρχεία του Δήμου Πατρέων - που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των έργων «Στο Φακό της Ιστορίας» και «Ψηφιοποίηση Πατρινού Καρναβαλιού» - και από υλικό ιδιωτών.

Παράλληλα είναι χώρος ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών και των επισκεπτών για το Πατρινό Καρναβάλι ενώ λειτουργεί και κατάστημα αναμνηστικών προϊόντων του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το Καρναβαλικό Κέντρο βρίσκεται στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου & Ζαϊμη, δίπλα απο το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαϊας) και λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

carnivalpatras.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ετικέτες τροφίμων hi-tech
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ετικέτες τροφίμων hi-tech
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ