2013-03-04 05:47:03
Φωτογραφία για Γερμανία: «Όχι» στην ένταξη Ρουμανίας - Βουλγαρίας στη συνθήκη Σένγκεν
Εμπόδια στην ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στη συνθήκη Σένγκεν πρόκειται να θέσει η γερμανική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χανς Πέτερ Φρίντριχ, δήλωσε στο περιοδικό «Der Spiegel», ότι «αν επιμείνουν Ρουμανία και Βουλγαρία σε μία ψηφοφορία, θα αποτύχει η πρωτοβουλία τους εξαιτίας του γερμανικού βέτο».

Την επόμενη Πέμπτη θα μπορούσε να προκύψει -έπειτα από πολλές αναβολές- μία τέτοια ψηφοφορία στο πλαίσιο της συνόδου των Ευρωπαίων υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Η συνθήκη Σένγκεν επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών μεταξύ των χωρών οι οποίες την έχουν κυρώσει και ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών φοβάται τη διαφθορά των κρατικών μηχανισμών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

«Όποιος αποκτήσει μέσω χρηματισμού τη βίζα, θα μπορούσε να ταξιδέψει μέχρι τη Γερμανία χωρίς άλλους ελέγχους» επισημαίνει ο Φρίντριχ. «Επίσης, η σκέψη να επιτραπεί η επιμέρους ελεύθερη μετακίνηση -δηλαδή η είσοδος από αέρος ή διά θαλάσσης- έχει φύγει από το τραπέζι. Η επέκταση του χώρου Σένγκεν γίνεται αποδεκτή από τους πολίτες μας μόνον όταν εξασφαλίζονται οι θεμελιώδεις προϋποθέσεις. Αυτό δεν ισχύει προς το παρόν» προσθέτει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Για την Τσικνοπέμπτη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Για την Τσικνοπέμπτη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ