2013-03-04 06:27:57
Φωτογραφία για Στην Κωνσταντινούπολη ο Αντώνης Σαμαράς
Με στόχο το άνοιγμα των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό και την προσέλκυση επενδύσεων μεταβαίνει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς... συνοδευόμενος από πολυτελή επιχειρηματική αποστολή. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ, με το μήνυμα «η ανάπτυξη περνάει μέσα από την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια», παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού και του τούρκου ομολόγου του Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και με τη συμμετοχή ελλήνων και τούρκων επιχειρηματιών.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθεί και ένα σύνολο τουριστικών, ενεργειακών, τηλεπικοινωνιακών θεμάτων, καθώς και θέματα του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη χώρα, με 75 εκατομμύρια δυνητικούς καταναλωτές, που διψάει για υποδομές και υπηρεσίες, τομείς στους οποίους οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν αναμφισβήτητο προβάδισμα, ανέφερε σε χθεσινή δήλωσή του εν όψει του φόρουμ ο επικεφαλής των Διεθνών Δράσεων του ΣΕΒ Θ. Λαβίδας. «Η παρουσία μας στην Τουρκία, όπως και στο Κατάρ πριν από μερικές εβδομάδες, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, έχει για εμάς ένα μήνυμα: νέα έργα, νέες δουλειές», σημείωσε ο κ. Λαβίδας.


Χθες υπήρξε συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Την ίδια ώρα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ενόψει της σημερινής συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη, χαρακτηρίζει στρατηγική τη συνεργασία με την Ελλάδα.

«Πρόκειται για μία συνεργασία, την οποία εμείς χαρακτηρίζοντάς την στρατηγική, θέλουμε να της δώσουμε μία διαφορετική διάσταση. Να μην υπάρχει, δηλαδή, στο εξής στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας μία πολιτική που θα βασίζεται στα κουτσομπολιά», αναφέρει. Σε ό,τι αφορά στο πλαίσιο των συνομιλιών υπογραμμίζει ότι με την ελληνική κυβέρνηση θα αξιολογηθεί το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και θα συζητηθεί το πώς θα πορευτούμε στο εξής.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ