2013-03-06 22:16:15
Φωτογραφία για Με δύο ισοδύναμες ενδεκάδες ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός της νέας αγωνιστικής περιόδου αναμένεται να έχει δύο ισοδύναμες ενδεκάδες ύστερα από επιθυμία του Μίτσελ Γκονζάλεθ. Ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων γνωρίζει πολύ καλά ότι για να αντεπεξέλθει η ομάδα του στις υποχρεώσεις της εντός και εκτός συνόρων θα πρέπει να έχει στη διάθεση του τουλάχιστον δύο ισάξιους ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. 

Στόχος του 50χρονου κόουτς είναι η κατάκτηση του νταμπλ και η διάκριση του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Το μεγάλο στοίχημα του Μίτσελ είναι να γίνει η πειραϊκή ομάδα ανταγωνιστική στο Τσάμπιονς Λιγκ. Να αποδώσει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και να γίνει μαγνήτης για τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης στην ισπανική εφημερίδα «Μάρκα» ότι «στόχος είναι να εδραιωθεί ο Ολυμπιακός στην ελίτ της Ευρώπης».

Ηδη έχει μπει σε εφαρμογή το πλάνο σχεδιασμού για τη νέα σεζόν. Ο Μίτσελ θα είναι έτοιμος το ερχόμενο καλοκαίρι για να κάνει τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ.


Γραμμή της διοίκησης είναι να αποκτηθούν ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα έχουν αξία μεταπώλησης. Ο νέος Ολυμπιακός θα συνδυάζει την πείρα με τα νιάτα.

Μέχρι τώρα εμφανίζονται ούτε λίγο ούτε πολύ 9 νέα πρόσωπα που θα φορέσουν την Ερυθρόλευκη φανέλα. Πρόκειται για τους Τόμας Ντε Βισέντι(ΠΑΣ Γιάννινα), Μάικλ Ολαϊτάν(Βέροιας), Ανδρέα Σάμαρη(Πανιωνίου), Λεάντρο Σαλίνο(Μπράγκα). Ακόμα παίκτης του Ολυμπιακού θεωρείται ο Ντέρεκ Μπόατενγκ(τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την Ντνίπρο) και  συμφωνία υπάρχει με τον Εργοτέλη για τους νεαρούς Ανδρέα Μπουχαλάκη(20 ετών, επιτελικός μέσος), Μανώλη Τζανακάκη(21 ετών, πλάγιος μπακ-χαφ). Στον Ολυμπιακό θα επιστρέψει ο Ανδρέας Τάτος(αγωνίζεται υπό μορφή δανεισμού στον Αρη), ενώ μεταγραφή πρόκειται να γίνει στη θέση του τερματοφύλακα. Οι κινήσεις των Ερυθρολεύκων αναμένεται να ολοκληρωθούν με την προσθήκη

1-2 έμπειρων παικτών. Οι Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Χουάνκο Λορένθο έχουν ρίξει τα δίχτυα τους σε Ισπανία, Πορτογαλία, Σερβία, Ουκρανία.

Το κεφάλαιο Ακαδημίες είναι ξεχωριστό για τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η ομάδα Νέων του συλλόγου(K20) με τον πετυχημένο γερμανό κόουτς Μπερντ Στορκ έχει φθάσει στην προημιτελική φάση του του NextGen Series (Τσάμπιονς Λιγκ Νέων) και θα αντιμετωπίσει σε νοκ-άουτ αγώνα στην Αγγλία την Αστον Βίλα. Κάποια «μωρά» θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα.

Οσον αφορά τις αποδεσμεύσεις, φαίνεται ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για τους Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Πάντελιτς. Ο προβληματικός Κολομβιανός Πίνο θα αποχωρήσει από τον Πειραιά, ο Μίτσελ δεν υπολογίζει τον Ντιακιτέ, ενώ ο Κάρολ έχει χάσει πόντους στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Στον αγωνιστικό τομέα ο ισπανός κόουτς συνέχισε την προετοιμασία ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης. Ο προπονητής των νταμπλούχων έδωσε βαρύτητα σε τεχνική, φυσική κατάσταση, εκρηκτικότητα και σπριντ. Ο Μίτσελ έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του και θα γίνει μάχη για την τελική επιλογή της 18άδας.

Ο Ολυμπιακός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ στο ματς με την ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν από την Παρασκευή(8 του μήνα) στον τηλεφωνικό αριθμό 210-480090(11.00-16.00)για να δηλώσουν την κράτηση θέσης τους.

* Μια ξεχωριστή πειραιώτικη βραδιά διοργανώνουν ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. και οι «Θρησκευόμενοι Επιστήμονες» με προσκεκλημένο τον Διονύση Χαριτόπουλο. Ο γνωστός συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο του «Εκ Πειραιώς» στις 11 Μαρτίου(19.00)στην ιστορική λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού(Μαρίνα Ζέας). Το «Εκ Πειραιώς», φιλοδοξεί να γίνει το βιβλίο αναφοράς για τους Πειραιώτες και να αγαπηθεί από όλους τους ‘Ελληνες, καθώς αποτυπώνει μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ