2013-03-07 00:34:03
Φωτογραφία για Υγειονομικό: Να φύγουν τώρα τα σκουπίδια από την Τρίπολη
Στον εισαγγελέα, τον Περιφερειάρχη και άλλους αρμόδιους φορείς κοινοποιείται το έγγραφο της... Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Αρκαδίας, με το οποίο καλεί τον δήμο Τρίπολης για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν για την δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα το υγειονομικό αναφέρεται στην δημιουργία αντιαισθητικών καταστάσεων και έντονων οχλήσεων στους περιοίκους από τη δυσοσμία, ενώ επισημαίνει ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος εστίας ανάπτυξης εντόμων και τρωκτικών, σημειώνοντας ότι εγκυμονούνται άμεσα κίνδυνοι νια τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον γενικότερα.

Σύμφωνα με την αυτοψία της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, διαπιστώθηκε «να υπάρχουν στερεά απόβλητα μέσα και έξω από τους κάδους απορριμμάτων λόγω της μακράς παραμονής αυτών εκεί, από τη μη συλλογή και αποκομιδής τους καθώς και να αναδίδετε δυσοσμία από αυτά , εξαιτίας της μεγάλης συσσώρευσης τους. Επίσης σε πολλά σημεία ήταν διασκορπισμένα απορρίμματα μέχρι και τα μισά των δρόμων με κίνδυνο την πρόκληση τυχόν ατυχημάτων».

Έντονη είναι και η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου, απ΄ όπου προέρχεται και η φωτογραφία που δημοσιεύουμε.
moriasnow.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ