2013-03-07 14:56:04
Φωτογραφία για Η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ χτυπάει το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα
Μια εβδομάδα πριν την επίσημη έναρξη του καρναβαλιού η Πάτρα έχει βάλει τα καλά της για να υποδεχτεί τους κορυφαίους παίκτες του μπάσκετ και το All Star game που επιστρέφει το Σαββατοκύριακο όχι μόνο στην πρωτεύουσα της Αχαίας αλλά και γενικότερα στο χώρο, αφού πέρυσι λόγω οικονομικών συνθηκών είχε αναβληθεί.

Οι κορυφαίοι παίκτες που κοσμούν το ελληνικό πρωτάθλημα, έχουν ψηφιστεί από κοινό και...κριτικούς (τον ρόλο αυτόν παίζουν προπονητές της Α1) και είναι έτοιμοι να μαγέψουν και πάλι φίλους του μπάσκετ και όχι μόνο.

Αν και η εκδήλωση γίνεται στη σκιά της απώλειας του Γιώργου Κολοκυθά (θα αποτίσουν φόρο τιμής για τον μεγάλο αυτό παίκτη και άνθρωπο, πιθανότατα με ενός λεπτού σιγή στον αγώνα) ο στόχος είναι ο κόσμος αλλά και οι παίκτες να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν από την πίεση της καθημερινότητας.

Το βασικό είναι πως το All Star επιστρέφει για να…μείνει καθώς πέρυσι η φιλόδοξη πρόταση να διεξαχθεί συνολικά στη Θεσσαλία (Τρίκαλα-Καρδίτσα-Βόλος-Λάρισα) δεν ευοδώθηκε και λόγω οικονομικών συνθηκών ματαιώθηκε.


Πλέον ο στόχος είναι να διεξάγεται κάθε χρόνο ακόμα και «Χωρίς της χορηγία του ΟΠΑΠ» όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης θέλοντας να δείξει πως ψάχνονται στη λίγκα και για εναλλακτικές λύσεις ώστε να έχουν ένα είδος αυτονομίας και κυρίως plan B αν κάτι στραβώσει στο μέλλον. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θέλουν δίπλα τους τον μεγαλύτερο χορηγό τους.

Εκτός του κυρίως μενού, που είναι ο κυριακάτικος αγώνας Ελλήνων-Ξένων, θα υπάρχει για πρώτη φορά αγώνας των πιο ελπιδοφόρων εθνικών μας ομάδων (κάτω των 18 και κάτω των 21) που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους το απόγευμα του Σαββάτου σε μια κόντρα όπου οι σκάουτερ θα έχουν την τιμητική τους.

Δεν θα λείψουν το σεμινάριο προπονητών, ο αγώνας μπάσκετ με καρότσι και φυσικά οι πάντα συναρπαστικοί διαγωνισμοί καρφωμάτων και τριπόντων, τόσο στους μεγάλους (με εκπροσώπους και της Α2) όσο και στους νέους (όπου όπως και πρόπερσι θα πάρουν μέρος και μαθητές από λύκεια).

«Υπάρχει μία χαρμολύπη. Αφού από τη μία αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που διοργανώνουμε το διήμερο εκδηλώσεων και από την άλλη υπάρχει λύπη μετά τον απροσδόκητο χαμό του Γιώργου Κολοκυθά. Έζησε το μπάσκετ από τα παιδικά του χρόνια, θα χαίρεται που θα δει τα παιδιά να αγωνίζονται από εκεί πάνω που θα βρίσκεται.

Και πάνω από όλα θα χαρεί να δει τα παιδιά των Εθνικών oμάδων να παίζουν μεταξύ τους» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης που βεβαίως στάθηκε και στο οικονομικό κομμάτι.

«Με τη βοήθεια όλων και κυρίως του ΟΠΑΠ, θα είναι το πιο οικονομικό All Star Game όλων των εποχών. Δεν θα ξοδευτεί ούτε ευρώ, δίχως λόγο ενώ θα βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Με τη βοήθεια του ΟΠΑΠ δεν φοβόμαστε τίποτε αν και θέλουμε να μπορούμε να είμαστε και αυτόνομοι. Αισιοδοξούμε πως αυτή η γιορτή θα γίνεται και πάλι κάθε χρόνο απλά μην ξεχνάμε την οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Γενικότερα μας απασχολεί ιδιαίτερα και το θέμα της βίας, η οποία διώχνει τον κόσμο από τα γήπεδα. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να την εξαλείψουμε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης χαιρέτησε την εκδήλωση, ζητώντας να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του «Κορυφαίου παίκτη όλων των εποχών. Εγώ έλεγα μετά το 1960, αλλά ο Στεφανίδης μου είπε πως είναι και πριν από αυτή την εποχή» τόνισε ο «Ξανθός» που έβγαλε και την είδηση της ημέρας προτρέποντας τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ να συντάξουν μνημόνιο που να εξασφαλίζει ένα σταθερό ποσοστό από τα κέρδη το οποίο θα δίνεται στον ελληνικό αθλητισμό και να μπει αυτή η διάταξη στα συμβόλαια αγοράς με κάθε ενδιαφερόμενο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ