2013-03-08 02:18:02
Φωτογραφία για «Τα εθνικά θέματα χρειάζονται προσοχή»
Στην αντεπίθεση για τα εθνικά θέματα περνάει η Κουμουνδούρου που «βλέπει» επικοινωνιακή εκμετάλλευση των ζητημάτων για την ΑΟΖ και τη δημιουργία «φρούδων ελπίδων για γρήγορο πλουτισμό».

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώναν ότι ο Αντώνης Σαμαράς με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την ΑΟΖ επιδιώκει να επιδείξει ευαισθησία για τα «εθνικά θέματα», προκειμένου να μεταφέρει τη συζήτηση από την κρίση και τα Μνημόνια σε άσχετα θέματα και να θρέψει ελπίδες για γρήγορο πλούτο.

«Πρόκειται για επικίνδυνη επιλογή, διότι τα εθνικά θέματα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και δεν ενδείκνυται προς επικοινωνιακή εκμετάλλευση» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.

Επιπλέον υπογράμμιζαν ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται φρούδες ελπίδες στους πολίτες για υπέρβαση της κρίσης με γρήγορο και εύκολο τρόπο καθώς ακόμη κι αν βρεθεί ορυκτός πλούτος το διάστημα μεταξύ εύρεσης και εκμετάλλευσης είναι μεγάλο.

«Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, οι δεσμεύσεις των μνημονίων οδηγούν οποιονδήποτε πλούτο στη διάθεση των δανειστών. Απαιτείται ιδιαίτερη και επίπονη μελέτη για το ποιος είναι ο προσφορότερος τρόπος εκμετάλλευσης του ενδεχόμενου ορυκτού πλούτου δεδομένων μεταξύ άλλων του σεισμογενούς της Ελλάδας και των υπαρκτών περιβαλλοντικών κινδύνων» τόνιζαν οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ