2013-03-11 11:53:03
Φωτογραφία για Πρέβεζα: Πόσο αξίζει μια απόφαση που θα σώσει ανθρώπινες ζωές;
Ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία – καρμανιόλα χαρακτηρίζεται από πολίτες αυτό στον Αγ. Γεώργιο της Πρέβεζας.

Σημείο που κατά το παρελθόν έχουν χάσει την ζωή τους 8 άνθρωποι από τροχαία με πρόσφατο περιστατικό αυτό ενός νέου ανθρώπου ο οποίος χαροπαλεύει στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Κάτοικοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στον Αγ. Γεώργιο της Πρέβεζας ζητώντας τρία πολύ απλά πράγματα:

- Να γίνει μονοδρόμηση της οδού από τον Αγ. Γεώργιο στον Παντοκράτορα

- Να κατασκευαστεί τουλάχιστον με διαγράμμιση και να οριοθετηθεί ο δρόμος από πεζοδρόμιο - ποδηλατορόμο και

- Να τοποθετηθούν μειωτές ταχύτητας

Τρεις απλές και δίχως κόστος παρεμβάσεις που θα σώσουν ζωές.

Ο συγκεκριμένος δρόμος που επιλέγεται σχεδόν καθημερινά από δεκάδες πολίτες για μια βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατό τους αποτελεί ανά πάσα ώρα και στιγμή κίνδυνο για αυτούς, αφού τα οχήματα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.


Και όλα αυτά την στιγμή που πολύ εύκολα και με καμία επιβάρυνση οικονομική μπορεί να παρθεί απόφαση μονοδρόμησης αφού υπάρχει σχεδόν παράλληλος δρόμος μεγαλύτερος ο οποίος οδηγεί στην πόλη.

Σύμφωνα με τον κ. Καλέντζη του Συλλόγου Αγ. Γεώργιος η τροχαία έχει δώσει θετική γνωμάτευση για τις παρεμβάσεις αυτές από το 2000.

Ας ευαισθητοποιηθεί λοιπόν και ο Δήμος και ας προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές που θα σώσουν ανθρώπινες ζωές Δείτε στο video που ακολουθεί τι είπαν πολίτες, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημόσιος χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο» και δημοτικός σύμβουλος κ. Ρέντζος καθώς και κ. Καλέντζης…

pamepreveza.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ