2013-03-17 13:47:53
Φωτογραφία για Ο πανικός έφτασε και στην Κύπρο - Όλοι στα ATM από το πρωί για να πάρουν τα χρήματά τους!
Ο πανικός που προκλήθηκε είναι πλέον εμφανής. Κάνοντας μια βόλτα στις αυτόματες ταμειακές μηχανές, οι πολίτες φαίνεται να μαζεύουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τους λογαριασμούς τους, αφού έχουν την άποψη πως όσο λιγότερα αφήσουν μέσα τόσο λιγότερα θα χάσουν, από το κούρεμα.

Για όσους δεν έχουν καταλάβει, στο Eurorgoup αποφάσισαν για επιβολή φόρου στις καταθέσεις, ο οποίος θα είναι 6,7 % στις καταθέσεις μέχρι €100 χιλ. και 9,9% στις καταθέσεις μεγαλύτερες των €100 χιλ.

Ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, δήλωσε το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ότι «για να αποφευχθούν τα χειρότερα οι τράπεζες θα παραμείνουν σήμερα κλειστές».

Το ηλεκτρονικό σύστημα εξυπηρέτησης πελατών έχει ήδη μπλοκαριστεί διευκρίνισε ο κ. Χλωρακιώτης, καλώντας τους καταθέτες να μην προσέλθουν στα συνεργατικά για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

 

Εξήγησε ωστόσο ότι οι μηχανές ΑTΜ λειτουργούν, οι καταθέτες όμως δεν μπορούν να αποσύρουν ολόκληρο το ποσό, διότι έχει ήδη δεσμευτεί το ποσό που αναλογεί στο κούρεμα.

Τελικά την Τρίτη θα ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες στην Κύπρο με ότι και να συνεπάγεται αυτό!
psifiakoohiro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ