2013-03-21 06:21:05
Φωτογραφία για ΥΓΕΙΑ: Η άσκηση αυξάνει το προσδόκιμο ζωής
Η γυμναστική δεν μας βοηθάει μονάχα να χάσουμε τα περιττά κιλά και να αποκτήσουμε καλλίγραμμη σιλουέτα, αλλά... σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα αποτελεί το κλειδί της μακροζωίας.

Έως και 4,5 χρόνια μπορεί να αυξήσει η άσκηση, όπως το γρήγορο περπάτημα, το προσδόκιμο ζωής ενός ανθρώπου άνω των 40 ετών.

Τα οφέλη ισχύουν ανεξάρτητα από το βάρος, την ηλικία, το φύλο και την κατάσταση της υγείας του κάθε ατόμου.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, ακόμα και οι παχύσαρκοι που ασκούνται ήπια αλλά συχνά, επί 150 λεπτά την εβδομάδα, ζουν κατά μέσο όρο 2,7 έως 3,4 χρόνια περισσότερα, σε σχέση με εκείνους που δεν αθλούνται καθόλου.

Οι άνθρωποι φυσιολογικού βάρους, που επίσης ασκούνται επί 150 λεπτά την εβδομάδα, ζουν περίπου 4,5 χρόνια παραπάνω σε σχέση με τα άτομα με φυσιολογικό βάρος που δεν ασκούνται, καθώς και 7,2 χρόνια περισσότερα σε σχέση με όσους είναι παχύσαρκοι και σωματικά αδρανείς.

Είναι η πρώτη φορά που μία μελέτη υπολογίζει με τόση ακρίβεια τα χρόνια ζωής, τα οποία χάνονται λόγω σωματικής αδράνειας. Αυτό που συνιστούν οι ερευνητές είναι τακτική αερόβια σωματική άσκηση μέτριας έντασης επί δυόμιση ώρες (150 λεπτά) ή 1,25 ώρες (75 λεπτά) μεγάλης έντασης κάθε εβδομάδα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ