2013-03-21 07:30:03
Φωτογραφία για Χάλασε η θωρακισμένη λιμουζίνα του Ομπάμα στο Ισραήλ
Ξεκίνησε χθες το ιστορικό ταξίδι του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, όμως, αυτό που κάνει τον γύρο του κόσμου δεν είναι το πρόγραμμα του προέδρου, από το οποίο, βέβαια, οι προσδοκίες είναι χαμηλές και για τις τρεις εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά η…λιμουζίνα του.

Το γνωστό «κτήνος», όπως χαρακτηρίζουν τη μαύρη αστραφτερή Cadillac του προέδρου αποδεικνύεται όχι και τόσο τέρας, καθώς παρουσίασε βλάβη όταν ο οδηγός το γέμισε με diesel κίνησης αντί για βενζίνη.

Η λιμουζίνα εστάλη από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μετακίνησης του Ομπάμα, ωστόσο η βλάβη, η οποία συνέβη δύο ώρες πριν το Air Force One προσγειωθεί στο Ισραήλ, χάλασε τα πλάνα του προσωπικού του, το οποίο φρόντισε τελικά ο Αμερικανός πρόεδρος να μεταφερθεί με άλλη λιμουζίνα στην Ιερουσαλήμ.

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το «κτήνος» δείχνει τις αδυναμίες του, καθώς πριν μερικούς μήνες είχε κολλήσει σε ράμπα την ώρα που αναχωρούσε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Δουβλίνο.


Το συγκεκριμένο όχημα διαθέτει ενισχυμένα λάστιχα, κινητήρα βενζίνης 6,50 λίτρων, ζυγίζει 6,5 τόνους, έχει προστασία του αμαξώματος από ατσάλι, τιτάνιο και κεραμικό κράμα, το γυαλί έχει πάχος 13 εκατοστών, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης διαθέτει δική του παροχή οξυγόνου για τους επιβαίνοντες, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του σύστημα κάμερας που του επιτρέπει να οδηγεί με ασφάλεια μέσα από καπνό και σε νυχτερινές ώρες χωρίς να υπάρχει φωτισμός.

Πηγή: protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ