2013-03-24 20:56:40
Φωτογραφία για «Το διακύβευμα δεν είναι μόνο η Κύπρος, αλλά η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης»
O Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές, σύμφωνα με πληροφορίες, στους ευρωπαίους επισήμους, με τους οποίους συναντήθηκε ενόψει της έκτακτης συνόδου του Eurogroup, ότι δεν αποδέχεται συμφωνία, η οποία θα προβλέπει ότι η Τράπεζα Κύπρου θα φορτωθεί τα εννέα δισ. ευρώ, τα οποία έλαβε η Λαϊκή από τον ΕLA, όπως επιμένει στην θέση αυτή η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ.

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε σε τηλεοπτική συζήτηση ότι αναλόγως της απόφασης στο Eurogroup θα πρέπει να συνέλθει αύριο ή τις επόμενες μέρες η Βουλή.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι, αν η απόφαση δεν είναι θετική, «τότε θα πρέπει επειγόντως να γίνει σχεδιασμός για να εκτυπωθεί κυπριακή λίρα».

Πρόσθεσε ότι με τις ρυθμίσεις, που απαιτεί η τρόικα, θα διαλυθεί η κυπριακή οικονομία.

***

«Το διακύβευμα δεν είναι μόνο η Κύπρος, αλλά η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λιουκ Φρίντεν, προσερχόμενος στο Eurogroup.


Όπως τόνισε ο Λ. Φρίντεν το Eurogroup πρέπει να κάνει τα πάντα για να σώσει την Κύπρο. «Δεν βοηθάμε μόνο την Κύπρο, αλλά και τους εαυτούς μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τυχόν αποτυχία του σημερινού Eurogroup θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύση σήμερα, μέσα στη νύχτα, για την Κύπρο και για ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο Λ. Φρίντεν.

***

Η κεντρική τράπεζα της Κύπρου επέβαλε σήμερα όριο ανάληψης τα 100 ευρώ την ημέρα από τα ΑΤΜ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών του νησιού, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς σε νεότερο τηλεγράφημά του.

Εκπρόσωπος της δεύτερης σε μέγεθος τράπεζας της Κύπρου, της Λαϊκής Τράπεζας, η οποία νωρίτερα είχε επιβάλει όριο ανάληψης τα 260 ευρώ, είπε ότι το νέο μέτρο άρχισε να εφαρμόζεται σήμερα στις 13.00 τοπική ώρα και θα ισχύσει μέχρι να ανοίξουν ξανά οι τράπεζες αύριο, Τρίτη.

Κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε ότι ο περιορισμός ισχύει και για την Τράπεζα Κύπρου. Άλλες τράπεζες δεν επέβαλαν περιορισμό στις αναλήψεις. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ