2013-03-24 21:59:03
Φωτογραφία για Μαθημα ζωής ή Τίμημα θανάτου...
Γράφει ο Ιασων

Η ενδεχομένη χρεοκοπία της Κύπρου. Φαίνεται ότι οι διαχειριζομενοι τις τύχες της Κύπρου αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και επιθυμούν να ζήσουν μέχρι το τέλος πιστοί στα ψέματα Αντί να συμφωνήσουν με την Τροικα, ώστε να αποφευχθεί τη τραγωδία της χρεοκοπίας με απολύσεις χιλιάδων υπάλληλων, καταστροφή των μικροκαταθετών άδηλο μέλλον σε μια χώρα απειλουμένη από προαιώνιο εχθρό και με μοναδικό σύμμαχο την εξ σου υπερχρεωμένη αδύναμη Ελλάδα, φοβούμενοι και ποδηγετούμενοι από τον λαϊκισμό επιμένουν-προκαλούν την ρήξη

Οι υποστηρικτές της άλογης αυτής ρήξεως θεωρούν μονομερώς ότι Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σημαίνει την αλόγιστη συνέχεια δανεισμού, σε ένα κράτος, που η κομμουνιστή διακυβέρνηση του κου Χριστόφια, δεν άφησε τίποτα όρθιο. Αλλά και σκοπίμως δεν έδωσε καν το περιθώριο του χρόνου, στους μετέπειτα αναλαβόντες την εξουσία να έχουν άλλη δυνατότητα επιλογής πλην της πλήρους συμφωνίας με τους δανειστές.


Ταυτοχρόνως όλα τα Μέσα Μαζικής «¨Εκτονώσεως» σε πλήρη ταύτισή με την ερυθρά και ροζ πουα αριστερά , αποκαλούν εκβιαστές τους δανειστές και σφαγή την επιλογή της διασώσεως της Κύπρου με δανεικά υπο τους όρους της Ευρωπαϊκής ενώσεως . Αμνήμονες αποσιωπούν και παραβλέπουν όλοι αυτοί της αριστεραντζας, οι υποκριτές, ότι η Κύπρος έλαβε απάντησι και από το ξανθό γένος και από το κίτρινο και από κάθε άλλον που τους έκλεισε ωμα την πόρτα…Αλλά, βλέπετε , αυτό δεν ηταν εκβιασμός .Ηταν άκαρπη συνεργασία..

Όμως εξ ισου τραγικό και αποκαλυπτικό της υποκρισίας όλων Ελλαδιτών και των εμπλεκόμενων Κυπρίων που παρουσιάζουν αυτή την κατάσταση ως πρωτόγνωρη και εκβιαστική, είναι ότι η λύσις ήταν γνωστή προ καιρού.. Ότι όλα τα σχετικά νομοσχέδια ήσαν έτοιμα από τον Ιανουάριο 2013 ενώ επιβεβαιώθη ότι ο απελθών εύδακρυς σταλινο-κομμουνιστης πρόεδρος κος Χριστόφιας είχε συζητήσει και είχε ενημερωθεί από τον Νοέμβριο του 2012 περί της ανάγκης της συγκεκριμένης λύσεως, που σήμερα η λύσις αυτή της διασώσεως από τη χρεωκοπία απορρίπτεται από τους Κυπρίους διαπραγματευτάς άνευ διαπραγματευτικών ανταλλαγμάτων εν ονοματι ενός ηλιθιου και αλογου «πεισματος» που βγαζει μάτι. Δυστχως το δικό τους..

Έτσι την υστάτη στιγμή στην Κύπρο ροκανίζουν τον χρόνο τους σε ατέρμονες συζητήσεις, δηλώσεις κόντρα δηλώσεις σουρτα- φερτα , που δεν οδηγούν πουθενά. Ενώ οι εν Ελλαδι διαμορφωτές της κοινής γνώμης εν χορώ προδιαλαλούν αποδέχονται την ενδεχομένη χρεωκοπία της Κύπρου ως αποτέλεσμα εκβιασμού των ευρωπαίων και όχι ως άρνησι των Κυπρίων να αποδεχθούν δανεικά υπό τους όρους του δανειστού και όχι του δανειζομένου..

Όμως εις οιανδήποτε περίπτωσι ακόμη και αν υπήρχε η άνεσις χρόνου είναι σαφές ότι ο αρνούμενος τον δανεισμό - αφού δεν συναινεί στους όρους του δανειστού - προφανώς έχει άλλα σχέδια καλλίτερα του δανεισμού και επιλέγει την χρεοκοπία ως καλλιτέρα λύσι από εκείνη του δανεισμού. Αυτό αν δεν είναι τρέλα και παράνοια διερωτώμαι τι άλλο θα μπορούσε να είναι..

Ας το σκεφθούν λοιπόν καλώς λίγο πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο της (α) –συμφωνίας οι Κύπριοι συμπατριώτες μας.

Ας δουν νοερώς μια Κύπρο δύστυχη κατεστραμμένη , πεινασμένους ανθρώπους έξω από κλειστά καταστήματα, ασθενείς χωρίς ς φάρμακα, αλλόφρονες οδηγούς χωρίς καύσιμα, οργισμένους καταθέτες να ερίζουν και να βανδαλίζουν στις τράπεζες και στα δημοσιά κτήρια , απολυομένους από τις τράπεζες και τις συναφείς εταιρείες που εργάζονται με το τραπεζικό σύστημα, να περιμένουν την έκδοσι της χάρτινης λίρας για να μετρήσουν την καταστροφή τους.

Να δουν μια Κυπρο κατεστραμμένη χωρις μελλον. Ετοιμη – ωριμη να ξε πουληθη πλεον όσο οσο..

Αυτο θα ειναι τιμημα θανατου και οχι Μαθημα Ζωής
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ