2013-03-25 21:07:27
Φωτογραφία για «ΞΥΠΝΗΣΕ» ΣΤΟ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ... ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 68-84
Ο Ολυμπιακός πάτησε... γκάζι στο β' ημίχρονο και πέρασε νικηφόρα από τη Θεσσαλονίκη, νικώντας με 68-84 τον Άρη, χάρη στην καλή του άμυνα.

Ανήμερα των 99ων γενεθλίων του, ο Άρης ήταν ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο, ωστόσο ο Ολυμπιακός πήρε το ροζ φύλλο και έφτασε αισίως τις 20 νίκες, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα και να φύγει νικήτρια από τη Θεσσαλονίκη, παιζοντας ουσιαστικά και πάλι για ένα ημίχρονο Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο (37-38), όμως ανεβάζοντας στροφές στη συνέχεια πήραν εύκολα τη νίκη, έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση και έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Χάινς, Λο, Περπέρογλου, Σλούκας, Σπανούλης, Σερμαντίνι).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης αγωνίστηκαν χωρίς τους τραυματίες Πρίντεζη, Πάουελ, Μαυροειδή και Μάντζαρη, ενώ 7’25’’ πριν το ημίχρονο τραυματίστηκε και ο Πέρο Άντιτς στο γόνατο. Τα πράγματα για τον Σκοπιανό φόργουορντ ωστόσο δεν είναι ανησυχητικά (αιμάτωμα στο γόνατο), αλλά προτιμήθηκε από το τεχνικό επιτελείο να μην αγωνιστεί στη συνέχεια του παιχνιδιού.


Όσον αφορά τα καθαρά αγωνιστικά...

Με τον κόσμο του, να έχει δημιουργήσει ζεστή ατμόσφαιρα και να έχει γεμίσει το "Αλεξάνδρειο", ο Άρης εμφανίστηκε αποφασισμένος να διεκδικήσει όσες πιθανότητες του αναλογούσαν. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου κατάφερε να βραχυκυκλώσει στην άμυνά του τον Ολυμπιακό και προηγήθηκε ακόμα και με 7 πόντους. Σπανούλης και Σερμαντίνι, όμως, κράτησαν «όρθιους» τους πρωταθλητές Ευρώπης που πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 37-38 και έμειναν σε θέση οδηγού ως το τέλος της αναμέτρησης.

Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν κι έκαναν επιμέρους σκορ 9-26, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά και την αναμέτρηση. Στην τελευταία περίοδο η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 23 πόντους, όταν ο Σλούκας ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον Αρη, όμως να καταφέρνει μειώσει χωρίς, ωστόσο να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Ο Περπέρογλου έγραψε το 68-84 με βολές στο 39' που ήταν και το τελικό σκορ, καθώς ούτε το λέι απ του Κατσίβελη, ούτε το σουτ του Χαριτόπουλου βρήκαν στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 37-38, 46-64, 68-84

Άρης (Αγγέλου): Πελεκάνος 10(1), Βεζένκοφ 7(1), Τσιάρας 3, Ασημακόπουλος 14(2), Καραποστόλου 8, Χαρίσης 4, Μποχωρίδης 6(1), Σαρικόπουλος, Μούρτος, Βεργίνης 12(2), Δήμας, Τσακαλέρης.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 10(2), Άντιτς 3, Σπανούλης 13(1), Περπέρογλου 15(1), Σερμαντίνι 13, Σλούκας 11(1), Πέρκινς 2, Παπανικολάου 5(1), Κατσίβελης.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ