2013-04-02 19:31:33
Φωτογραφία για ΡΙΒΕΡΣ : ΦΑΒΟΡΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ...
Ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση της Πέμπτης, όπως δήλωσε ο γκαρντ της Χίμκι, Κέλβιν Ρίβερς, αλλά εξήγησε πως η ρωσική ομάδα θα καταφέρει να φύγει με τη νίκη από το ΣΕΦ.

Ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ της ομάδας του Ρίμας Κουρτινάιτιτς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Χίμκι για το παιχνίδι με τους Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης και τόνισε πως το σημεντικό για την ομάδα του είναι να παίξει το δικό της παιχνίδι και να σταματήσει τον Σπανούλη.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι πάρα πολύ κρίσιμο και για τις δύο ομάδες. Ματς ζωής ή θανάτου. Πως το περιμενεις εσύ;

«Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο. Κάτι σαν τελικός. Αυτή τη στιγμη ο Ολυμπιακός είναι στο 8-5 και εμείς στο 7-6, κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στο μεταξύ μας παιχνίδι. Είμαι σίγουρος πως και οι δύο ομάδες θα κάνουν τα πάντα για να νικήσουν. Ένας άλλος λόγος που κάνει φαβορί τον Ολυμπιακό είναι πως το ματς θα γίνει στην έδρα τους».


Φέτος ο Ολυμπιακός χάνει πιο συνχά στην έδρα του παρά μακριά από αυτή.Το έχετε αυτό στο μυαλό σας;

«Όλοι αυτοί οι αριθμοί, τα ρεκόρ και οι έως τώρα αναλύσεις είναι καλές για συζητήσεις. Για παράδειγμα εμείς είχαμε ένα μεγάλο εντός έδρας σερί χωρίς ήττα. Και αυτός που το σταμάτησε ήταν ο Ολυμπιακός. Εμείς θα πάμε εκει για να παλέψουμε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει τρεις ήττες στο TOP-16 στην έδρα του δεν σημαίνει κάτι για εμάς. Θα έχουν τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι».

Από την άλλη η Χίμκι όταν παίζει μακριά από το γήπεδο της δεν αποδίδει πάντα το ίδιο καλά «Μπορεί να είναι και έτσι. Αλλά σε όλα τα παιχνίδια που δώσαμε εκτός έδρας και χάσαμε, παλέψαμε ως τα τελευταία λεπτά και χασαμε το πολύ με 5-6 πόντους, όχι παραπάνω. Αυτή τη στιγμή θελουμε νίκη με την ίδια διαφορά, πέντε ή έξι πόντνων. Θελουμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το καταφέρουμε».

Κατά τη γνώμη σου ποιο θα είναι το «κλειδί» της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό;

«Θα πρέπει να έχουμε γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και να βρίσκουμε πάντα τον ελεύθερο παίκτη. Θα πρέπει να επιτεθούμε και να έχουμε καλά ποσοστά και να προσπαθούμε πάντα να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις. Φυσικα χρειάζεται προσοχή στην άμυνα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τον Σπανούλη, να τον βγάλουμε εκτός παιχνιδιού. Δεν θα είναι εύκολο. Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να κάνω κάποια πρόβλεψη για το πως θα κυλήσει το παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας έχουμε το πως θα κερδίσουμε και στη συνέχεια θα ψάξουμε το +5. Στο ματς που παίξαμε στη Μόσχα χάσαμε τη συγκέντρωση μας, εκνευριστήκαμε και επιτρέψαμε στους αντιπάλους μας να κερδίσουν. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν χάνουν την ψυχραιμία τους και παλεύουν ως το τέλος σε κάθε ματς. Αν είμαστε ψύχραιμοι στο τέλος και δεν επηρεαστούμε, τότε θα έχουμε τυχη να κερδίσουμε, διαφορετικά...»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ