2013-04-03 12:12:06
Φωτογραφία για Οι 30 Κύπριοι καλλιτέχνες, celebrities, ποδοσφαιριστές που αγαπήσαμε
Σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, το Cosmo.gr γεμίζει τη λίστα με τους πιο αγαπημένους Κύπριους που μεγαλούργησαν στην Ελλάδα (και όχι μόνο). Αρκετά με την τρόικα, το ΔΝΤ και την κρίση.

 

Τους περισσότερους από τους παρακάτω 'εγγεγραμμένους' στη λίστα ενδέχεται να τους θεωρείς Έλληνες (για αρκετούς, θα έπαιρνες και όρκο ότι δεν είναι από την Κύπρο). Σχεδόν όλοι από την παρακάτω λίστα είναι άνθρωποι που εκτιμάς. Σχεδόν όλοι, επίσης, λατρεύουν την Ελλάδα και έχουν ξεδιπλώσει το ταλέντο τους σε αυτή.

Επειδή οι γραμμές που χωρίζουν την Ελλάδα από την Κύπρο είναι απειροελάχιστες συγκριτικά με αυτές που τις ενώνουν, το Cosmo.gr τιμά τους 30 Κύπριους που εκτός από αδέρφια μας είναι σπουδαίοι και έχουν προσφέρει και στις δύο χώρες. Αρκετά με την κρίση. Ας κάνουμε ένα διάλειμμα.

Μιχάλης Κακογιάννης  

  Γιατί τον αγαπήσαμε: Για την 'Στέλλα', το 'Eroica', το 'Ηλέκτρα', τον 'Zorba the Greek' με τις 7 υποψηφιότητες για Όσκαρ, και γενικότερα για την τεράστια σκηνοθετική του κλάση. Ένα ίδρυμα με το όνομά του είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής από τους Έλληνες στο πρόσωπο και την προσφορά του.

 

 

   

Σωτήρης Μουστάκας  

  Γιατί τον αγαπήσαμε: Για το τεράστιο υποκριτικό του ταλέντο και την απίστευτη τύχη μας να ζήσει και να δουλέψει στην Ελλάδα. Από τις βιντεοταινίες των 80s μέχρι την υπερπαραγωγή του Ελ Γκρέκο, ο Σωτήρης Μουστάκας ήταν ο ίδιος. Σοβαρός, επαγγελματίας, καθοριστικός.

George Michael  

  Γιατί τoν αγαπήσαμε: Γιατί είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο εμπορικά πετυχημένους ποπ σταρ της μουσικής βιομηχανίας. Και έχει 100% ελληνικό όνομα. Και δεν ξεχνά τις ρίζες του. Και τον λατρεύουν στα πέρατα της Γης.

 

 

   

Άννα Βίσση  

  Γιατί την αγαπήσαμε: Γιατί μπορεί να τραγουδά πολλά είδη μουσικής και να σε κάνει να ξεχνάς τη θητεία της στο λαϊκό τραγούδι. Γιατί όταν ανεβαίνει στην πίστα την γεμίζει. Γιατί δημιούργησε μόδα. Γιατί έχει πάρει ρίσκα. Γιατί δοκίμασε την τύχη της στο εξωτερικό. Γιατί είναι ακομπλεξάριστη. Θες κι άλλα;

Peter Andre  

  Γιατί τον αγαπήσαμε: Οι κοιλιακοί του στο video clip "Mysterious Girl" έκοψαν την ανάσα των γυναικών όλου του πλανήτη και ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους άνδρες στα mid-90s.

 

 

   

Αλκίνοος Ιωαννίδης  

  Γιατί τον αγαπήσαμε: Γιατί εκτός από τον τίτλο του καλλιτέχνη με τα πιο ευχάριστα σπαραξικάρδια τραγούδια (ναι, οξύμωρο, αλλά αληθινό), ο Αλκίνοος έχει και άποψη για την κατάσταση στη χώρα του και όχι μόνο. Σοβαρή και βαρυσήμαντη.

 

 

   

Μιχάλης Χατζηγιάννης  

  Γιατί τον αγαπήσαμε: Γιατί έκανε μόδα τον ποπ σταρ που παίρνει την κιθάρα του και τραγουδάει (μαζί με 15.000 fans από κάτω). Γιατί όσο και αν αποτελεί ένοχη απόλαυση για αρκετούς, η δισκογραφία του είναι γεμάτη HITS. Ναι, με κεφαλαία.

 

 

   

Αλέξια  

  Γιατί την αγαπήσαμε: Για τα τραγούδια της, αλλά και για αυτήν την ευαίσθητη φυσιογνωμία της. Για τις συνεργασίες της με σπουδαίους μουσικούς (από τον Chick Corea μέχρι τον Μίκη Θεοδωράκη). Γιατί ήταν τεράστιο κομμάτι της μουσικής παιδείας με την οποία μεγαλώσαμε. Τεράστιο όπως και ο Κώστας Μπίγαλης.

Λία Βίσση  

  Γιατί την αγαπήσαμε: Για το ταλέντο και τη σεμνότητα που αποπνέει σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος.

Μιχάλης Βιολάρης  

  Γιατί τον αγαπήσαμε: Γιατί είναι το νέο κύμα του κυπριακού τραγουδιού, το οποίο ευτυχώς ξεβράστηκε και στις ελληνικές ακτές. Για τα 'Ριάλια, ριάλια, ριάλια".

Κώστας Βιολάρης  

 

  Γιατί τον αγαπήσαμε: Για αυτό το μεταφυσικό έπος-υποψήφιο άσμα στον κυπριακό τελικό για την Eurovision του 1991.

Μαρία Φιλίππου  

  Γιατί την αγαπήσαμε: Για το ρόλο της Μαρίας στο "Εμείς και εμείς" όπου έκανε την εύθικτη φιλόλογο που όλο "έκραξε" τον σύζυγό της, Στέλιο. Αλλά και από τον ρόλο της στους "Σταύλους της Εριέττας Ζαϊμη" όπου υποδύθηκε τη γιατρό και βαφτισιμιά της Άννας Βίσση.

Ευρυδίκη  

  Γιατί την αγαπήσαμε: Γιατί, παρότι μικρή στο δέμας, κατάφερε να κάνει τον Γιώργο Θεοφάνους και τον Δημήτρη Κοργιαλά να την ερωτευθούν παράφορα (ο πρώτος έγραψε και άσματα ασμάτων για χάρη της). Γιατί έχει τραγουδήσει το υπερέπος 'Το Μόνο Που Θυμάμαι'. Γιατί είναι η Ευρυδίκη. Και για την απόλυτη ροκιά, το 'Τέρμα'.

 

 

   

Μαριάντα Πιερίδη  

  Γιατί την αγαπήσαμε: Το τραγούδι "Σ'αγαπώ" στις αρχές των 00s έγινε αμέσως επιτυχία. Η τσαχπινιά της, το χαμόγελό της και η sexy εμφάνισή της στα "Mad Awards 2004" με τους Going Through την έκαναν μια από τις αγαπημένες Κύπριες στις καρδιές των Ελλήνων.

 

 

   

Ήβη Αδάμου  

  Γιατί την αγαπήσαμε: Για την αθωότητά της στο X Factor και την ομολογουμένως πολύ καλή εμφάνισή της στη Eurovision 2012 εκπροσωπώντας την Κύπρο με το τραγούδια "La la love".

Άννα Μονογιού  

  Γιατί την αγαπήσαμε: Γιατί ήταν πάντα εκεί στις σειρές του Παπακαλιάτη να μας θυμίζει ότι υπάρχουν και όμορφες πλην συγκρατημένες αδερφές στις ανατρεπτικές σειρές που στήνει με τη φαντασία του ο Χριστόφορος. Η Άννα έζησε γεννήθηκε και έζησε στην Κύπρο μέχρι τα 17. Το ήξερες αυτό;

Ελευθερία Ελευθερίου  

  Γιατί την αγαπήσαμε: Για τα καλλίγραμμα πόδια της στην εμφάνιση που έκανε στην περσινή Eurovision εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το τραγούδι "Aphrodisiac".

Κωνσταντίνα  

  Γιατί την αγαπήσαμε: Γιατί πριν φύγει με τους φίλους της για Κάιρο, μάθαμε να μετράμε τον πυρετό μας ακούγοντας το τραγούδι της. Εντάξει, και για το ντουέτο με τον Βασίλη Καρρά στο 'Δηλητήριο'.

 

 

 

Σοφία Γεωργίου  

  Γιατί την αγαπήσαμε: Γιατί αποδεικνύει με τον πιο πειστικό τρόπο τη σύντομη λαϊκή σοφία 'Τι κορίτσια βγάζει η Κύπρος'.

Σαρμπέλ  

  Γιατί τον αγαπήσαμε: Για το ντουέτο με την Ειρήνη Μερκούρη "Σε πήρα σοβαρά" που έβγαλαν το 2005 και έκαναν τους φαν της λαϊκο-ποπ σκηνής να χορεύουν στα τραπέζια.

 

 

   

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου  

  Γιατί τον αγαπήσαμε: Γιατί ήταν ο frontman των One. Οι οποίοι One ήταν το μοναδικό pop boy-band που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Και όπως είναι φυσικό ένας frontman έχει μια παραπάνω αγάπη από το κοινό.

Δέσποινα Ολυμπίου  

  Γιατί την αγαπήσαμε: Γιατί εκεί που οι περισσότεροι την θεωρούσαμε λίγο flat και άτολμη, φέτος κάνει την μεγάλη ανατροπή και εκπροσωπεί την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision με το 'Αν Με Θυμάσαι'.

 

 

   

Νότης Χριστοδούλου  

  Γιατί τον αγαπήσαμε: Γιατί ήταν ο πρώτος νικητής του Fame Story. Γιατί όλα τα κοριτσάκια της εποχής ήταν ερωτευμένα μαζί του. Γιατί έκανε χαβαλέ και πλάκα όσο ήταν στο παιχνίδι.

Στέλλα Δημητρίου  

Γιατί την αγαπήσαμε: Γιατί είναι μια από τα ωραιότερα μοντέλα που πέρασαν από τις ελληνικές πασαρέλες. Γιατί το σώμα της το ζήλεψαν πολλές, ειδικά τα πόδια της. Γιατί μαζί με την Τζένη Τζιβεριώτη και την Ιωάννα Λίλη αποτελούσαν την ωραιότερη γυναικοπαρέα celebrities στα 00s.

 

Στέλλα Καλλή  

  Γιατί την αγαπήσαμε: Είναι μια νέα καλλιτέχνιδα που μαζί με τον Πάνο Καλλίδη και τον Χρήστο Μενιδιάτη κάνουν μεγάλο χαμό στο Vox ενώ ήδη έχει κάνει επιτυχίες.

Σταύρος Κωνσταντίνου  

  Γιατί τον αγαπήσαμε: Για την φωνή του. Για αυτό άλλωστε ήταν ο νικητής του Super Idol αφήνοντας δεύτερη την Τάμτα. Οι ρόλοι βέβαια αντιστράφηκαν μια και εκείνη κάνει καριέρα στο τραγούδι ενώ η τύχη του Σταύρου είναι στα αζήτητα.

Μιχάλης Κωνσταντίνου  

  Γιατί τον αγαπήσαμε: Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, οι οποίοι θα εξαρτηθούν απ' το αν είσαι Ηρακλής, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, γυναίκα, γυναίκα που της αρέσουν οι ψηλοί με τα μούσια και το κοντό μαλλί κ.ο.κ.

Γιάννης Οκκάς  

  Γιατί τον αγαπήσαμε: Γιατί τον γνωρίσαμε ως Γιαννάκη Οκκά και μετά το γύρισε σε Γιάννης. Γιατί έπαιξε σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Και γιατί γενικά σκόραρε πολύ περισσότερο από τον 'Μιχαλάκη είσαι τρέλα'.

Ανδρέας Γεωργίου  

  Γιατί τον αγαπήσαμε: Γιατί η οικογενειακή ιστορία με τη μητέρα του η οποία πέθανε από AIDS αλλά και ο αδερφός του που είχε τον ιό HIV συγκίνησε τους τηλεθεατές. Ασχέτως αν ο τελικός νικητής στο Dream Show 1 ήταν άλλος.

+ Bonus extra (έτσι για την ιστορία των ελληνικών reality βρε αδερφέ)

Φραντζέσκα Μελά  

  Γιατί την αγαπήσαμε: Για την ατάκα που έμεινε στη reality ιστορία η οποία ήταν "φιλούθια".

www.pinnokio.gr/ 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ