2013-04-04 08:26:03
Φωτογραφία για Tο ΣΔΟΕ ετοιμάζεται να σαρώσει όλες τις φυλακές της χώρας
Τις ρυθμίσεις για τα νέα μέτρα ασφαλείας για τις φυλακές της χώρας ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος, παράλληλα, εξήγγειλε και μια δέσμη μέτρων και ενεργειών για αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς εντός των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Στη μέγγενη του ΣΔΟΕ αναμένεται να βρεθούν συγκεκριμένοι σωφορνιστικοί υπάλληλοι για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες και πληροφορίες για διάπραξη παραβατικών πράξεων. Ανδρες του Σώματος Δίωξης αναμένεται να κάνουν ελέγχους εντός και εκτός φυλακών για τον εν λόγω υπαλλήλους ώστε να διαπιστώσουν τυχόν περιπτώσεις διαφθοράς και «σκοτεινών» σχέσεων με κρατούμενους και οργανωμένο έγκλημα.

Αίσθηση προκάλεσε και η ανακοίνωση ότι με άλλη νομοθετική ρύθμιση που θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για το ενέχυρο, προβλέπεται «παράθυρο» για τη μείωση των ποινών των καταχραστών του Δημοσίου, δηλαδή «σπάνε» τα ισόβια για τους καταχραστές του Δημοσίου, εφόσον συμφωνήσουν να επιστρέψουν το σύνολο τω χρημάτων που καταχράστηκαν.


Τα υπόλοιπα μέτρα προβλέπουν:

Αύξηση του ωραρίου των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις 37,5 ώρες εβδομαδιαίως από τις 34,5 που είναι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό αυξάνονται και οι θέσεις απασχόλησης στα Καταστήματα Κράτησης.Ενίσχυση του εξοπλισμού των υπαλλήλων και εξωτερικών φρουρών με κατάλληλο οπλισμό και αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ θα τοποθετηθούν αλεξίσφαιρα τζάμια στις σκοπιές των καταστημάτων κράτησης.

Επιπλέον μέτρα, σύμφωνα με το capital, θα είναι:

Η σύνδεση των καμερών ασφαλείας με κεντρικό σύστημα παρακολούθησης στα υπουργείο Δικαιοσύνης και Προστασίας του ΠολίτηΤοποθέτηση συστήματος για τη διακοπή χρήσης κινητών τηλεφώνωνΣυρματόσχοινα σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα για την αποτροπή αποδράσεων από αέροςΕπάνδρωση με εξωτερικούς φρουρούς των κεντρικών πυλών και εξωτερικών θεωρείων για τον έλεγχο των εισερχομένων προσώπωνΤακτικοί και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα σωφρονιστικά καταστήματα και τα κελιά των κρατουμένων ακόμη και με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων όπως τα ΕΚΑΜ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε, επίσης, ότι ένα από τα καταστήματα Τρικάλων, Δομοκού ή Μαλανδρίνου, θα μετατραπεί σε φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου θα μεταφερθούν όσοι χαρακτηρίζονται επικίνδυνοι ισοβίτες ή βαρυποινίτες κρατούμενοι.

Πρόσθεσε ότι αναμένεται να προσληφθούν 500 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ, μέσω κινητικότητας θα μεταφερθούν 220 δημόσιοι υπάλληλοι στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ, αναζητείται κάποιο παλαιό στρατόπεδο προκειμένου να εκτίουν τις ποινές τους όσοι έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα, τα οποία τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Τέλος, παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη όσων έχουν διαπράξει μέχρι τώρα αδικήματα που τιμωρούνται μέχρι ένα έτος, εκτός αν τα αδικήματα αφορούν άρνηση καταβολής διατροφής και καταβολής εργατικών απαιτήσεων.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ