2013-04-05 09:51:03
Φωτογραφία για Τοπικό δημοψήφισμα στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων
Οι κάτοικοι του χωριού δεν πείστηκαν από τους επενδυτές (… και τους επιστήμονες που έφεραν μαζί) για δημιουργία μονάδας βιοαερίου και... η Δημοτική Αρχή αποφασίζει τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος.

Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να γίνει «τοπικό δημοψήφισμα» στα Τρίκαλα για ένα θέμα μείζονος σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για το τοπικό επιχειρείν. Το απόγευμα της Πέμπτης σε προγραμματισμένη εκδήλωση-ενημέρωση στο Δημαρχείο Τρικάλων από τους ανθρώπους της «Ληθαίος», έδωσε το παρών σύσσωμο το χωριό. Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Χαράλαμπος Ρεντζιλάς εξέφρασε τις θέσεις των χωριανών οι οποίοι αντιδρούν σε ποσοστό... σχεδόν 100% στην επένδυση. Οι κάτοικοι του Κεφαλοβρύσου δεν πείστηκαν όταν από τους επενδυτές, ούτε από τους επιστήμονες, ούτε ακόμη από εκπρόσωπο της Greenpeace που εμφανίστηκε μέσω βίντεο να υπεραμύνεται των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να μιλά για τα οφέλη λειτουργίας μονάδων βιοαερίου στην Ελλάδα και ειδικά στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων. Τελικά, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση η οποία δυναμιτίστηκε ουκ ολίγες φορές, αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα, δημοκρατικά, στους κατοίκους του χωριού να μιλήσουν και να εκφραστούν.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων θα διεκπεραιωθούν τα διαδικαστικά και θα οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

trikalavoice.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ