2013-04-13 15:52:03
Φωτογραφία για Πύργoς: Πέφτει ζεστό χρήμα στην αγορά
Το χρώμα του… χρήματος θα δουν οι 101 πρώτοι συναλλασσόμενοι με το Δήμο Πύργου στους οποίους θα εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές πέντε και πλέον ετών! Η αποπληρωμή ξεκινά την επόμενη εβδομάδα οπότε και θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των πρώτων δικαιούχων σύμφωνα με τη λίστα που προετοίμασαν και απέστειλαν τον προηγούμενο μήνα οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για τα 151 πρώτα εντάλματα πληρωμής συνολικού ποσού 678.961 ευρώ που αφορούν οφειλές των ετών 2008, 2009 και μέχρι και τον 4ο του 2010. Η συνολική αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Αργυρόπουλος, η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά». «Ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι την επόμενη εβδομάδα θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των πρώτων δικαιούχων της λίστας που αποστείλαμε.


Η διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να φτάσουμε στο τέλος, ήταν χρονοβόρα καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα στη διαφάνεια και την ταχύτητα, προτίμησαν την διαφάνεια. Αυτό είναι σωστό γιατί στους καιρούς και τις εποχές που ζούμε, θα πρέπει όλες οι πράξεις και οι ενέργειες των αιρετών και των ΟΤΑ να γίνονται με βάση τη διαφάνεια».

Ενδέχεται αποπληρωμή και νεότερων οφειλών

Οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Πύργου, προετοιμάζουν και τη δεύτερη λίστα με 100 περίπου δικαιούχους που και αυτή τη φορά θα αφορά την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 650-700.000 ευρώ και 150 συνολικά εντάλματα.

«Το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει ως Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για την αποπληρωμή όλων των οφειλών, είναι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013» επισήμανε ο κ. Αργυρόπουλος υπενθυμίζοντας ότι έχουν ήδη εγκριθεί περίπου 4.5 εκ. ευρώ για το σκοπό αυτό και μάλιστα μέρος του ποσού αυτού που θα περισσέψει ενδέχεται να δοθεί για την αποπληρωμή νεότερων οφειλών του δήμου ή των Νομικών Προσώπων αυτού.

«Με βάση την εικόνα που έχουμε σήμερα θα περισσέψουν χρήματα και τα οποία είτε θα επιστραφούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είτε αν δοθεί νέα απόφαση από το Υπουργείο Εσωτερικών θα διατεθούν για την αποπληρωμή οφειλών που έχουν δημιουργηθεί από τον 6ο του 2012 και μετά, είτε για τις οφειλές των Νομικών Προσώπων. Βεβαίως αυτή τη στιγμή, δεν είναι κάτι οριστικό και σίγουρο. Βρισκόμαστε σε διαβούλευση όπως και η ΚΕΔΕ με το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υπάρξει μέριμνα και για οφειλές που έχουν τα ΝΠΔΔ και για οφειλές που δημιουργήθηκαν από τον 6ο του 2012 και μέχρι το τέλος 2012.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου και οι υπάλληλοι που τις στελεχώνουν, όλο αυτό το διάστημα δούλεψαν και πέρα από το ωράριο τους, προκειμένου εμπρόθεσμα να είμαστε έτοιμοι για να αρχίσει η αποπληρωμή των συγκεκριμένων οφειλών. Είμαι βέβαιος και θέλω να διαβεβαιώσω τους προμηθευτές του δήμου ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου που έχουμε θέσει το χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή όλων των οφειλών θα έχουμε πετύχει αυτό το στόχο».

Κική Κολοβέρου-ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ