2013-04-15 13:45:03
Φωτογραφία για 8oς Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» και αγώνες Δρόμου 5χλμ. -10 χλμ.
Λίγες μέρες πριν τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 με σημείο εκκίνησης των δρομέων την κεντρική πλατεία του χωριού Πέλλας, ενώ το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης θα αποτελεί το σημείο τερματισμού τους.

Παράλληλα, την ίδια μέρα θα διεξαχθούν και οι Αγώνες Δρόμου των 5 Χλμ. και των 10 Χλμ. καθώς και οι Αγώνες Δρόμου 1000 μ Κοινωνικής Προσφοράς και 1.000μ. μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Ως Δήμος έχουμε την τιμή και τη χαρά να διοργανώνουμε και να συμμετέχουμε με δύο εκκινήσεις των 5χλμ και των 10χλμ, οι οποίοι συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η μαζικότητα συμμετοχής είναι συγκλονιστική και ο όγκος των συμμετεχόντων είναι κυρίως ερασιτέχνες αθλητές.

Συγκεκριμένα:

Αγώνας Δρόμου 10 χλμ - Ώρα εκκίνησης: 12:30: Ο αγώνας 10.000μ. έχει αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο των Αμπελοκήπων – Μενεμένης «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» και τερματισμό το Λευκό Πύργο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Η διαδρομή είναι επισήμως πιστοποιημένη από την IAAF, όπως και αυτή του Μαραθωνίου. (επισυνάπτεται πιστοποιητικό)


Αγώνας Δρόμου 5 χλμ - Ώρα εκκίνησης: 12:00: Ο αγώνας 5.000μ. διατρέχει τα τελευταία 5 χιλιόμετρα της διαδρομής του Μαραθωνίου δρόμου, με σημείο εκκίνησης την Κεντρική Πλατεία Αμπελοκήπων - Μενεμένης και τερματισμό το Λευκό Πύργο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν όλες οι προετοιμασίες. Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας-Αθλητισμού- Πολιτισμού, στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών- Καθαριότητας-Περιβάλλοντος και η Δημοτική Αστυνομία εργάζονται πυρετωδώς για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων.

Επίσης σας προσκαλούμε το Σάββατο 20 Απριλίου στις 16.30 στη υποδοχή της φλόγας του μαραθωνίου, η οποία θα διατρέξει τους δρόμους αφετηρίας των δύο εκκινήσεων, το Δημ. Στάδιο Αμπελοκήπων «KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» (άγαλμα δρομέα – αφετηρία 10.000μ.) και την πλατεία Επταλόφου (αφετηρία 5.000μ.) και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης.

Στην ιστοσελίδα alexanderthegreatmarathon.org/ της διοργάνωσης, υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για την ιστορία του Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος», και για τον τρόπο συμμετοχής σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

Σας περιμένουμε όλους στα σημεία εκκίνησης και τερματισμού για να γιορτάσουμε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός της πόλης μας.

Σας περιμένουμε όλους, να τρέξουμε για τη ζωή, τον αθλητισμό, την υγεία, τον πολιτισμό.

Να είστε όλοι εκεί! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ