2013-04-19 17:49:03
Φωτογραφία για Χίος: Ξεκίνησε η δίκη των LOCOS [video]
Λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η εκδίκαση του τυπικού μέρους της υπόθεσης της φερόμενης ως συμμορίας «Locos» που διακινούσε ναρκωτικά στο νησί.

Από τις 8 το πρωί οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χίου με τη συνεργασία της Ασφάλειας του κεντρικού Λιμεναρχείου είχαν αποκλίσει την οδό μπροστά από τα δικαστήρια ενώ με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων ανίχνευσαν την αίθουσα του Πρωτοδικείου.

Στις 09:30 οι δύο κλούβες μία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου και μία της Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών, έκαναν την εμφάνισή τους στη λεωφόρο Αιγαίου και ο χώρος αποκλείστηκε από τους Αστυνομικούς. Λίγα λεπτά νωρίτερα η αίθουσα του Πρωτοδικείου είχε αδειάσει από κόσμο ώστε να μεταφερθούν οι κατηγορούμενοι εντός της αίθουσας.

Στη συνέχεια εισήλθαν με την επίδειξη της δικηγορικής τους ταυτότητας οι συνήγοροι υπεράσπισης, ακολούθως οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης και τέλος οι συγγενείς των κατηγορουμένων.


Η δίκη

Σε μία ασφυκτικά από κόσμο γεμάτη αίθουσα λίγο μετά τις 10:30 ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης με τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να έχουν λάβει από νωρίς την απόφαση να εκδικάσουν την υπόθεση από την ερχόμενη Δευτέρα.

Έτσι στη δίωρη διαδικασία που ακολούθησε δηλώθηκαν οι παραστάσεις των συνηγόρων, των κατηγορουμένων και των μαρτύρων με τους πρώτους να εκφράζουν τις ενστάσεις τους για την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης.

Μάλιστα ο ένας από τους δικηγόρους υπεράσπισης Δ. Τσιμπούκης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου ζήτησε την εκδίκαση της υπόθεσης μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ενώ το ίδιο αίτημα διατύπωσε και ο Αθηναίος Δικηγόρος Θ. Μαντάς καθώς είναι συνήγορος υπεράσπισης στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου που ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα.

Την εκδίκαση της υπόθεσης την Τρίτη και όχι τη Δευτέρα ζήτησαν οι συνεργάτες της γνωστής δικηγόρου Ελίζας Βόζνεμπεργκ αλλά και ο Φαήλος Κρανιδιώτης ενώ την κανονική ροή της δίκης ζήτησε ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Σε ότι αφορά στην ουσία της υπόθεσης 5 κατηγορούμενοι ζήτησαν αναβολή στην εκδίκασή τους, που δόθηκε όμως μόνο σε 3 άτομα που παρακολουθούν προγράμματα απεξάρτησης στα ΚΕΘΕΑ εντός και εκτός των σοφρωνιστικών καταστημάτων.

Επίσης το δικαστήριο όρισε τις δικηγόρους Χρ. Γαλάτουλα και Π. Κάρμαντζη ως συνηγόρους υπεράσπισης δύο κατηγορουμένων που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο.

Έμειναν άφωνοι

Με το στόμα ανοιχτό πάντως έμειναν οι Εφέτες Δικαστές όταν άκουσαν ότι ο ένας εκ των κατηγορουμένων, Αλβανικής υπηκοότητας που κρατούνταν στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου μετά την αποφυλάκισή του και αφού του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη Χώρα ως περιοριστικό μέτρο, απελάστηκε από την Ελλάδα μη έχοντας νόμιμα έγγραφα παραμονής.

«Και όμως έγινε και αυτό στην Ελλάδα», σχολίασε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Εσείς φταίτε που τα παιδιά είναι μέσα»

Από τη δίκη πάντως, δεν έλειψαν για μία ακόμη φορά τα ξεσπάσματα συγγενών και φίλων των κατηγορουμένων που στο πρόσωπο των δημοσιογράφων είδαν τους υπαίτιους για την περιπέτεια των παιδιών τους.

«Ρουφιάνοι των μπάτσων δημοσιογράφοι», «τα παιδιά είναι αθώα εσείς φταίτε που είναι μέσα», «όλα είναι δικά σας κατασκευάσματα για να πουλάτε» ήταν μόνο μερικά από αυτά που ακούστηκαν, λησμονώντας φυσικά ότι σε ότι αφορά στον «π» ποτέ δεν εξέφρασε άποψη επί του θέματος αρκούμενος στην απλή καταγραφή των γεγονότων της δίκης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης μετά τη διακοπή της Παρασκευής θα συνεχιστεί στις 9 το πρωί της Δευτέρας.

politischios.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ