2013-04-24 07:54:03
Φωτογραφία για Ένταλμα σύλληψης για τον Χένες
Ο Ούλι Χένες τράβηξε τα βλέμματα πάνω του στο «Αλιάντζ Αρένα» στον μεγάλο αγώνα της Μπάγερν Μονάχου με τη... Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς, έγινε γνωστό, πως οι γερμανικές αστυνομικές Αρχές εδώ και ένα μήνα, είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου των Βαυαρών, κρίνοντάς τον ένοχο για την υπόθεση της φοροδιαφυγής!

Πριν από τον αγώνα, γερμανικά ρεπορτάζ ανέφεραν πως ο πρώην διεθνής άσος παρουσιάστηκε μάλιστα αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα του Μονάχου, καθώς το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις! Με τους Γερμανούς να γράφουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί πλήγμα για την Καγκελαρία και προσωπικά για την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία κάνει αγώνα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εν όψει και των εκλογών Συγκεκριμένα, όπως τόνισε η «Süddeutschen Zeitung», ο 61χρονος παράγοντας επισκέφθηκε οικειοθελώς το αστυνομικό τμήμα στις 20 Μαρτίου, μιας και όπως είπαμε, εκκρεμούσε σχετικό ένταλμα και οι αρχές τον συνέλαβαν.


Έτσι, Ο δημόσιος εισαγγελέας σε πρώτη φάση όρισε εγγύηση 7.000.000 ευρώ, αλλά στη συνέχεια το ποσό αυτό μειώθηκε στα 5.000.000 ευρώ και ο Χένες αφέθηκε ελεύθερος. Ο πρόεδρος της Μπάγερν είχε την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα κάθε 2 εβδομάδες. Και λέμε είχε, καθώς αυτό ίσχυε μέχρι πριν από λίγο καιρό... Επίσης φέρεται να του έχει απαγορευθεί η έξοδος από την Γερμανία. Με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, ο πρόεδρος της Μπάγερν συμφώνησε να δώσει όλα τα στοιχεία που θα του ζητηθούν για τους κρυφούς λογαριασμούς τους οποίους διατηρεί στην Ελβετία.

Να θυμίσουμε πως ο παράγοντας των πρωταθλητών Γερμανίας κατηγορείται για φοροδιαφυγή, μετά τον εντοπισμό αδήλωτων καταθέσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ελβετική τράπεζα.

Μετά από όλα αυτά, όταν ο Ούλι Χένες εμφανίστηκε στο «Αλιάντς Αρένα» για να παρακολουθήσει το μεγάλο ματς της Μπάγερν με τη Μπαρτσελόνα, έπεσαν όλοι πάνω... Νωρίτερα είχε δώσει το «παρών» και στο δείπνο των διοικήσεων των δυο ομάδων, λέγοντας πως του δίνει δύναμη η αγάπη του κόσμου. Στο «Αλιάντς Αρένα» κάθισε στη θέση του στα επίσημα, μαζί και τον με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Ότο Σίλι, τον πρώην άσο της Μπάγερν, Βιθέντε Λιζαραζού και τον αδερφό του Ντίετερ.

«Δεν έχει λόγο να μην βρεθεί στο γήπεδο, εφόσον δεν έχει αποδειχθεί κάτι εις βάρος του. Σοκαρίστηκα όταν άκουσα την είδηση, όπως όλοι μας. Έχουμε περάσει πολλά μαζί και θα είμαστε κοντά του, αφού και ο ίδιος είναι διαθέσιμος να συνεργαστεί και να πει κάτω από ποιο καθεστώς έγινε αυτό», είπε ο Φραντς Μπεκεμπάουερ στην τηλεόραση του «Sky»!

Το θέμα απασχολεί πλέον και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς ο Ούλι Χένες έχει συνεργαστεί με την Άνγκελα Μέρκελ σε πολλά θέματα. Πήρε μάλιστα θέση και ο ηγέτης των σοσιαλοδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, υποψήφιος για την Καγκελαρία. Ο τελευταίος καυτηρίασε το καθεστώς κάτω από το οποίο η κυβέρνηση της Γερμανίας συνεργάζεται με την Ελβετία σε θέματα καταθέσεων...

Να θυμίσουμε πως το θέμα αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο το περιοδικό «Focus». Δημοσίευμα του οποίου ανέφερε ότι ο Χένες έχει αποκρύψει καταθέσεις που διαθέτει στην Ελβετία, για να μην φορολογηθεί στη Γερμανία… Τα χρήματα, που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται σε 10 εκατομμύρια ευρώ, προέρχονται από την ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα του Ούλι Χένες και δεν έχουν καμία σχέση με τη θέση του στην Μπάγερν.Όπως έγινε γνωστό, ο παράγοντας της Μπάγερν είχε πληροφορήσει τις Αρχές από τον περασμένο Ιανουάριο για την ύπαρξη του λογαριασμού στην ελβετική τράπεζα, επειδή θεωρούσε ότι Γερμανία και Ελβετία βρίσκονταν κοντά σε μια διακρατική συμφωνία, βάσει της οποίας θα απαλλασσόταν με απλό πρόστιμο.

Τα πράγματα δεν πήγαν όμως όπως προσδοκούσε, η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε λόγω εσωτερικών αντιδράσεων στη Γερμανία και τώρα ο Χένες κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Δείτε τον Ούλι Χένες, κατά την άφιξή του στο «Αλιάντς Αρένα»

pamesports.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ