2013-04-26 12:54:05
Φωτογραφία για Τα έξοδα ενός γάμου… και ο προϋπολογισμός τους!
Κανένας σημερινός γάμος δεν είναι ανέξοδος... αλλά πόσα χρήματα θα φύγουν, άραγε, από το πορτοφόλι σας; Μετά την πρόταση του γάμου, το μυαλό γεμίζει με απορίες σχετικά με την τιμή του νυφικού, του στολισμού, της γαμήλιας δεξίωσης, των προσκλητηρίων κ.α. Μην αγχώνεστε! Υπολογίστε περίπου τα έξοδα του γάμου σας, κάντε έναν οικονομικό προϋπολογισμό και μειώστε το περιττό κόστος μέσα από εναλλακτικές προτάσεις Το νυφικό και το γαμπριάτικο κοστούμι

Χιλιάδες σχέδια νυφικών με λιτές γραμμές ή με εντυπωσιακά στρας μπορούν να εκπληρώσουν το όνειρο κάθε γυναίκας! Οι νύφες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στα άνετα νυφικά σε γραμμή Α, τα νυφικά με αρχαιοελληνικό ύφος, τα ρομαντικά vintage νυφικά και τέλος τα «γοργονέ». Οι ενοικιάσεις των νυφικών κοστίζουν γύρω στα 400-1300 ευρώ, ενώ η αγορά στα 700-6.500 ευρώ. Για να μειώσετε το κόστος, αποφύγετε τη δαντέλα και τις πέτρες και προτιμήστε νυφικά προηγούμενης σεζόν μέσω της online αγοράς.


Για τους γαμπρούς, τα υφάσματα του κουστουμιού είναι πιο ελαφριά και με πιο «φωτεινά» χρώματα το καλοκαίρι π.χ. ένα μπεζ λινό κουστούμι, ενώ το χειμώνα προτιμώνται τα μπλε ή μαύρα κουστούμια. Αγοράστε ένα σταυρωτό σακάκι με στενή μέση ή ένα σμόκιν σε άσπρο ή γκρι χρώμα. Προσοχή! Διαλέξτε ένα «ανοιχτό» χρωματικά πουκάμισο, το οποίο να ταιριάζει με τη γραβάτα ή το παπιγιόν. Μπορείτε να βρείτε γαμπριάτικο κουστούμι ακόμα και στα 300-500 ευρώ...

Η δεξίωση μετά την τελετή

Πριν «κλείσετε» μια δεξίωση γάμου… σκεφτείτε το θέμα και το ύφος του πάρτυ, τη λίστα των καλεσμένων, το στολισμό, τη μουσική και το μενού. Φροντίστε, έτσι ώστε το μενού να περιλαμβάνει ποικιλία γεύσεων και η βραδιά να εκτυλίσσεται με χορό και ποτό. Σήμερα 9 στα 10 ζευγάρια επιλέγουν dj λόγω της εναλλαγής της μουσικής, ενώ πολλά προτιμούν τις οικονομικές ταβέρνες, τα φθηνά εστιατόρια ή τα μπαρ. Το κόστος μιας δεξίωσης σε κτήμα ή αίθουσα κυμαίνεται στα 25-30 ευρώ κατά άτομο. Βέβαια, για να γλιτώσετε χρήματα αποφύγετε να κάνετε το γάμο μεταξύ του Ιουνίου-Σεπτεμβρίου ή το Σαββατοκύριακο.

Οι βέρες και το μονόπετρο του γάμου

Σήμερα, κατά 90% επιλέγονται οι «κλασσικές» χρυσές και οι δίχρωμες βέρες, αφού το απλό σχέδιο είναι πιο οικονομικό και φθείρεται πιο δύσκολα με το πέρασμα του χρόνου. Οι τιμές των βερών ανεβαίνουν ανάλογα με το βάρος, το σχέδιο και την εργασία, ξεκινώντας από τα 250 ευρώ στα 14 καράτια και φτάνοντας μέχρι τα 2.000 ευρώ.

Όσον αφορά τα μονόπετρα, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτά με ζιργκόν (απλή πέτρα) και με μπριγιάν (διαμάντι) σε 18 καράτια και σε στρογγυλό, τετράγωνο ή ρομβοειδές σχήμα. Το κόστος των πρώτων κυμαίνονται από 150 έως 300 ευρώ, ενώ των δεύτερων από 400 έως 2.500 ευρώ. Η τιμή στα μπριγιάν εξαρτάται από τα καράτια, το κόψιμο, την καθαρότητα και το χρώμα της πέτρας. Προσοχή! Μην αμελήσετε την εγγύηση του κοσμήματος για τα καράτια και την ποιότητα της πέτρας.

Τα προσκλητήρια

Πριν διαλέξετε προσκλητήρια, δώστε προσοχή στο χαρτί, το φάκελο, το μελάνι αλλά και τη διακόσμηση του προσκλητηρίου (κορδέλες, δαντέλα κ.α), ώστε να ταιριάζουν με το νυφικό και το στολισμό της εκκλησίας. Τα περισσότερα ζευγάρια παραγγέλνουν προσκλητήρια με χαρτί μεταλλιζέ, σε χρυσές ή ροζ αποχρώσεις, ενώ άλλοι το δημοφιλές και φθηνό γκοφρέ. Για μια ακριβή οικονομικά επιλογή, διαλέξτε τα μοντέρνα προσκλητήρια από πάπυρο ή χειροποίητο χαρτί και εντυπωσιάστε! Όσον αφορά το μελάνι οι επιλογές είναι οι εξής: απλή, ανάγλυφη, θερμοτυπία και η πιο συνηθισμένη αλλά και ακριβή, η γκλίτερ. Οι τιμές των λιτών προκλητηρίων ξεκινούν από τα 0.50 σεντς, αλλά ένα πιο ποιοτικό προσκλητήριο κοστίζει περίπου 1.50 ευρώ.

Ο ανθοστολισμός της εκκλησίας… και όχι μόνο!

Ένας ρομαντικός γάμος απαιτεί τον ανθοστολισμό της εκκλησίας, το νυφικό μπουκέτο, τις λαμπάδες και το στολισμένο γαμήλιο αυτοκίνητο! Συνήθως, τα ζευγάρια αρκούνται στις ανθοστήλες στην είσοδο και τον εξωτερικό στολισμό της εκκλησίας. Το κόστος του ανθοστολισμού αυξομειώνεται ανάλογα από το είδος των λουλουδιών και τον αριθμό τους. Συνολικά, όμως, σε γενικές γραμμές το κόστος του μπουκέτου, του αυτοκινήτου και των λαμπάδων κινείται ανάμεσα στα 300-400, ενώ ο στολισμός της εκκλησίας στα 600 ευρώ. Πάντως, τα πιο οικονομικά λουλούδια θεωρούνται τα τριαντάφυλλα, οι ζέρμπερες, οι αστρομέριες και τα χρυσάνθεμα, ενώ τα αμέσως επόμενα είναι τα οριεντάλ, τα λίλιουμ ή τα ολλανδικά χρυσάνθεμα.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο στο «Χορό του Ησαϊα»

Κρατήστε «ζωντανές» τις μνήμες και τις εικόνες του γάμου σας… μέσα από τις φωτογραφίες και το βίντεο της τελετής! Ο ειδικός φωτογράφος καλύπτει την ημέρα του γάμου και βιντεοσκοπεί, όχι μόνο το μυστήριο και τη δεξίωση, αλλά και την προετοιμασία της νύφης. Στο τέλος, παίρνετε στα χέρια σας ένα κλασσικό ή ψηφιακό άλμπουμ, ένα dvd με το βίντεο και μερικές εκτυπωμένες φωτογραφίες. Συνήθως, το παραπάνω πακέτο κοστίζει περίπου 1.400 ευρώ, αλλά στην αγορά μπορείτε αν βρείτε φωτογράφους από 900 έως 3.500 ευρώ. Προσοχή! «Κλείστε» τον φωτογράφο τουλάχιστον 5-6 μήνες πριν το γάμο.

Πρωτότυπες μπομπονιέρες για την ημέρα

Πρόκειται για το αναμνηστικό ενός γάμου και περιέχουν επτά κουφέτα με αμύγδαλο ή γεύση φράουλας και σοκολάτας. Άλλα ζευγάρια αγοράζουν μπομπονιέρες σε φακέλους και μαντήλια και μερικά σε πουγκιά με σούρες. Στην αγορά, οι μπομπονιέρες ξεκινούν από τα 0,70 σέντ… με τις πιο ποιοτικές να φτάνουν στα 4-5 ευρώ ανά μπομπονιέρα. Αν αναζητάτε μια εναλλακτική λύση, αγοράστε μικρού μεγέθους κουτιά από είδη συσκευασίας ή τέχνης και γεμίστε τα με διάφορα γλυκά και κουφέτα ή βάλτε τα μέσα σε τούλι και διακοσμήστε τα με μ χρωματιστή ή λευκή κορδέλα και διακοσμητικά. Σκεφτείτε ότι το τόπι με τούλι των 20 μέτρων ξεκινά από 7 ευρώ.

Το χτένισμα και το μακιγιάζ της νύφης

Τα μαλλιά και το μακιγιάζ της νύφης… μπορούν να «απογειώσουν» την εμφάνιση της! Συνήθως, η τιμή για το μακιγιάζ της νύφης ξεκινά από τα 150 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ, ανάλογα με το όνομα και την εμπειρία του μακιγιέρ. Οι περισσότερες νύφες κάνουν μια ή δυο πρόβες στο μακιγιάζ, ώστε να επιλέξουν το ιδανικό για την ημέρα του γάμου. Ωστόσο, η δεύτερη πρόβα έχει, συνήθως, επιπλέον επιβάρυνση. Το κόστος στο χτένισμα δεν απέχει και πολύ, αφού οι τιμές ξεκινούν από 200 ευρώ και φτάνουν τα 350.

Νυφικά εσώρουχα και παπούτσια

Η διαφορά μεταξύ των νυφικών εσωρούχων και παπουτσιών από τα απλά… είναι η τιμή! Οι τιμές σε αυτά τα νυφικά είδη βρίσκονται ανάμεσα στα 150 με 300 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα τους. Για μια πιο οικονομική λύση στα παπούτσια, ξεκινήστε από τις προσφορές των online καταστημάτων και πάρτε μια γεύση από τα σχέδια και τις τιμές. Το πιο σημαντικό είναι τα γαμήλια παπούτσια να είναι βολικά και να ταιριάζουν απόλυτα με το νυφικό. Όσον αφορά τα εσώρουχα, επιλέξτε ύφασμα σατέν ή λίκρα και αποφύγετε τα διακοσμητικά ή τις δαντέλες γιατί μπορούν να δημιουργήσουν εξογκώματα στο νυφικό σας! Αφήστε τα πιο σέξι εσώρουχα για την πρώτη νύχτα του γάμου…

Γαμήλιο ταξίδι

Ανάλογα με τον προορισμό του γαμήλιου ταξιδιού, το κόστος ανεβαίνει… αλλά δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει τα 2500 ευρώ το ζευγάρι. Αρκετοί νεόνυμφοι, σήμερα, επιλέγουν πιο συνηθισμένους προορισμούς και όχι τόσο τα εξωτικά μέρη, όπως είναι το Μπαλί ή η Τζαμάικα, αφού εκεί αναγκάζονται να δώσουν πάνω από 1600 ευρώ το άτομο. Για να μειώσετε το κόστος του γαμήλιου ταξιδιού προτιμήστε να ταξιδέψετε εκτός τουριστικής περιόδου και να επισκεφτείτε περιοχές εκτός εποχικότητας. Παράλληλα, κλείστε το εισιτήριο μέσω διαδικτύου, ώστε να σας έρθει πιο οικονομικά.

flowmagazine.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ