2013-05-02 05:57:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Στοιχεία για τρία πρόσωπα έδωσε στις Αρχές ο Αλέξης Φράγκος για το διπλό φονικό στην οδό Σαχτούρη - Θόλωσα και σκότωσα τον φονιά του αδελφού μου, είπε στον Aνακριτή - Τον χειροκροτούσαν συγεννείς και φίλοι - Δείτε video
Στοιχεία για τρία ακόμη πρόσωπα – εκτός του Πάνου Τσίρκα – που θεωρεί ότι είναι υπαίτιοι για τη δολοφονία του αδελφού του, έδωσε ο ο Αλέξης Φράγκος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του στον Ανακριτή.

Τα στοιχεία θεωρούνται από τις Αρχές κομβικής σημασίας για την εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας στην οδό Σαχτούρη.

Οι συνήγοροί του στις δηλώσεις τους, τόνισαν ότι τα στοιχεία του πελάτη τους, είναι κρίσιμης σημασίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την Μ.Τετάρτη απολογήθηκε στον Ανακριτή

Βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, μετά την απόφαση για την προφυλάκιση του πελάτη τους οι συνήγοροι του Αλέξη Φράγκου, Σάκης Κεχαγιόγλου και Περικλής Πασχάκης υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε το έγκλημα της οδού Ανθεία εν βρασμό ψυχής και χωρίς να το έχει προσχεδιάσει. Μάλιστα ο κ. Πασχάκης είπε ότι ο Φράγκος συνάντησε τυχαία το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Πάνος Τσίρκας έχοντας μάλιστα τη μουσική στη διαπασών. Αναλυτικά σημείωσαν:


Σάκης Κεχαγιόγλου: «Ο Αλ. Φράγκος ανέλαβε την ευθύνη του θανάτου του θύματος. Έδωσε πλήρεις και αναλυτικές εξηγήσεις στον Ανακριτή. Από την απολογία του προέκυψε αβίαστα ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως προμελέτη, ότι βρέθηκε τυχαία στο σημείο όπου έγινε το συμβάν, και ότι κυριολεκτικά θόλωσε το μυαλό του και έχασε τη λογική και την ψυχραιμία του. Ακριβώς για τον λόγο αυτό, την πλήρη και αναλυτική περιγραφή του συμβάντος, λόγω της καταστάσεως στην οποία βρισκόταν, δεν μπόρεσε να τη δώσει.

Διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο κύκλος του αίματος να σταματήσει εδώ. Ο ίδιος εξέθεσε στον Ανακριτή τους λόγους για τους οποίους είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο νεκρός ήταν ανάμεσα στους ηθικούς ή φυσικούς αυτουργούς της εν ψυχρώ εκτελέσεως του αδελφού του. Ήταν απόλυτα πεπεισμένος ότι ο ηθικός αυτουργός ήταν ο νεκρός.

Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη και είπε ότι ο μόνος υπεύθυνος για το θάνατο του Τσίρκα, είναι ο ίδιος. Φοβόταν για τη ζωή του γι’ αυτό έφυγε από την Πάτρα μετά το περιστατικό. Πιστεύει ότι πραγματικός στόχος (του διπλού φονικού της οδού Σαχτούρη) ήταν ο ίδιος.

Χαμογελαστός ήταν γιατί είδε έξω από τα Δικαστήρια αγαπημένα του πρόσωπα, όταν υπάρχει αίμα κανείς δεν μπορεί να χαμογελάει. Δεν είπε τίποτα περί μετάνοιας γιατί δήλωσε ότι σκότωσε το φονιά του αδελφού του. Τα περί μετανοίας θα ήταν υποκριτικά…»

Περικλής Πασχάκης: «Ότι έγινε, έγινε σε βρασμό ψυχής. Προκύπτει ότι η συνάντηση ήταν απολύτως τυχαία. Συνάντησε λοιπόν, όπως ο ίδιος καταθέτει, με τη μουσική στη διαπασών, τον άνθρωπο που κατά τον ίδιο, ήταν υπεύθυνος για τον άγριο, άδικο και σκληρό χαμό του αδελφού του. Θόλωσε το μυαλό του και έκανε ότι έκανε.

Είναι από τις στιγμές που η ψύχραιμη και λογική σκέψη μπαίνουν στην άκρη και κυριαρχούν τα ένστικτα και τα συναισθήματα της θλίψης και της οργής.»

Κοντά στον γιο τους ήσαν όλη την ημέρα ο Γιώργος και η Γωγώ Φράγκου. Όπως και δεκάδες φίλοι του κατηγορούμενου οι οποίοι από τις 10 το πρωί βρίσκονταν γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο.

"Εγώ ήμουν ο πραγματικός στόχος και όχι ο αδελφός μου", είπε στον Ανακριτή ο Αλέξης Φράγκος προσθέτοντας ότι έφυγε στην Αθήνα διότι ήξερε ότι η ζωή του κινδύνευε. Ο δικηγόρος του Περικλής Πασχάκης είπε ότι η δολοφονία δεν ήταν προμελετημένη και έγινε εν βρασμώ ψυχής. Ήταν τυχαία η συνάντηση με τον Τσίρκα στα Ζαρουχλεϊκα, πρόσθεσε.

Βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο ο Αλέξης Φράγκος χειροκροτήθηκε από φίλους και συγγενείς. "Μπράβο Αλέξη" του φώναζαν. Εκείνος, χαμογελαστός και με αλεξίσφαιρο γιλέκο, είχε δίπλα του τους δικηγόρους του Σάκη Κεχαγιόγλου και Περικλή Πασχάκη.

Ο Αλέξης Φράγκος προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή Πατρών και οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικής δύναμης στις φυλακές Αγίου Στεφάνου.

Φωτο και βίντεο από dete
xespao
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O «Mr. Gangnam style» έγινε κόμικ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O «Mr. Gangnam style» έγινε κόμικ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ