2013-05-02 07:54:30
Φωτογραφία για Γενέθλια εκδήλωση για την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών Βόλου
Εικοσιπέντε χρόνια έκλεισε πριν λίγες ημέρες η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών που εδρεύσει στο Βόλο και σε εκδήλωση που έγινε στο στρατόπεδο, παραβρέθηκαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και απόστρατοι.

Προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν ο διοικητής της Μεραρχίας Πεζικού, τον οποίο υποδέχτηκε ο διοικητής της 32 Ταξ. Π/Ν ταξίαρχος Χρήστος Σίμος.

Στην Ημερήσια Διάταξη τονίστηκε ότι γιορτάζονται τα 25 χρόνια από την ίδρυση της Ταξιαρχίας, που σήμερα με υπερηφάνεια συνεχίζει την πορεία υπευθυνότητας και τιμής που χάραξαν οι πρόγονοί της. Με σύγχρονα υλικά και εξοπλισμό, την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του προσωπικού της η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών ανταποκρίνεται στις επιχειρησιακές απαιτήσεις ενός σύγχρονου πεδίου μάχης και των ιδιομορφιών των αποστολών της.

«Η χώρα μας διέρχεται από πρωτοφανή κρίση, η οποία επηρεάζει όλους τους τομείς της κρατικής και κοινωνικής δομής, επιδρά δυναμικά στη ζωή του λαού μας και έχει επιφέρει ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητα και στον τρόπο ζωή του
. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, σ’ αυτό τον ιδιότυπο πόλεμο, έχουμε ιερό χρέος να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές της παράδοσης των Πεζοναυτών και να αποτελέσουμε αχτίδα αισιοδοξίας για τους απλούς πολίτες για ένα καλύτερο αύριο», επισημάνθηκε.

Σημειώνεται ότι το 1968, από το 139 ΕΣΠ, συγκροτήθηκε Σύνταγμα Πεζοναυτών με έδρα την Αγία Παρασκευή Αττικής. Τον Φεβρουάριο του 1975 εγκαταστάθηκε στο στρατόπεδο «Νικ. Γεωργούλα» στο Βόλο, ενώ την 1η Αυγούστου 1988 αναδιοργανώθηκε σε ταξιαρχία και τον Σεπτέμβριο του 2000 μετονομάστηκε σε 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών «Μοράβας», ενώ το 2005 υπήχθη επιχειρησιακά στο Β’ Σώμα Στρατού και διοικητικά στην Ι Μεραρχία Πεζικού.

Στο χώρο του στρατοπέδου και μετά τη λήξη της τελετής, οι εκπρόσωποι φορέων είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα οπλικά συστήματα και τον βοηθητικό εξοπλισμό των Πεζοναυτών.  

http://www.magnesianews.gr/News/?EntityID=462e6d43-695c-45ec-b029-e5cd8d477df9
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ