2012-04-03 13:11:03
Φωτογραφία για ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ....
Α.Σπηλιωτόπουλος: Ζητάμε ψήφο λογικήςΔημοκρατική Συμμαχία: «Νύχτα» περνούν τις τροπολογίες υπέρ των κομμάτωνΚατσέλη: Αρνείται τη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Ναι στην εθνική συνεννόηση με την αντιπολίτευση αλλά με ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, επανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα του ακόμη και με αυτοδυναμία θα επιδιώξει την εθνική συνεννόηση με την αντιπολίτευση στους βασικούς εθνικούς στόχους, όπως είπε. 

«Κάνω έκκληση για ψήφο λογικής και σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης» είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισημαίνοντας πως στις κυβερνήσεις συνεργασίας κάθε εταίρος «μπορεί να εκβιάζει για ήσσονος σημασίας ζητήματα». 

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επέμεινε ότι η διαπραγμάτευση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων είναι εφικτή επικαλούμενος το παράδειγμα με το χαράτσι της ΔΕΗ λέγοντας πως εάν είχαν γίνει ιδιωτικοποιήσεις ή εξυγίανση κάποιων δημοσίων οργανισμών δεν θα υπήρχε λόγος να επιβληθεί.


Εκτίμησε ότι είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα η ημερομηνία των εκλογών ενώ για τις συνεχείς τροπολογίες στη βουλή τόνισε πως σε μία παρατεταμένη, έστω και άτυπη, προεκλογική περίοδο όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί «ακόμη και δίκαιες και σωστές τροπολογίες μπορεί να δημιουργούν παρερμηνείες». 

Δημοκρατική Συμμαχία: «Νύχτα» περνούν τις τροπολογίες υπέρ των κομμάτων

«Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας με τις δεκάδες τροπολογίες που ενσωματώνει στα ούτως ή άλλως πρόχειρα σχέδια νόμου που φέρνει εσπευσμένα στη Βουλή, απαξιώνει το νομοθετικό έργο και ευτελίζει τους θεσμούς», δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας με νέα τροπολογία «ξεκλείδωσαν» και νέες επιχορηγήσεις προς τα πολιτικά κόμματα, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.

Η έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης είναι αυτή που έχει καταβαραθρώσει την πολιτική αξιοπιστία της χώρας και κύριοι υπεύθυνοι για αυτό είναι δυστυχώς οι κυβερνώντες της».

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε να υιοθετηθεί η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για μείωση 50% των τακτικών επιχορηγήσεων των κομμάτων, με παράλληλη κατάργηση όλων των έκτακτων.

Αρνείται τη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Την άρνησή της να συνεργαστεί μετεκλογικά με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξέφρασε η Λούκα Κατσέλη μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μια τέτοια συνεργασία, γιατί τα δυο αυτά κόμματα έχουν μπει σε μια τελείως νεοσυντηρητική, για να μην πω νεοφιλελεύθερη, λογική όπου είναι τα δύο κόμματα του "ναι" σε όλα». 

Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι η «Κοινωνική Συμφωνία» δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας και σημείωσε: «Ανάλογα με την ψήφο και τη στήριξη του κόσμου, θέλουμε να μπούμε στη Βουλή για να είμαστε καταλύτης των εξελίξεων και να συμβάλλουμε σε μια προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου». 
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ