2013-05-11 23:33:06
Φωτογραφία για ΝΤΑΜΠΛ ΣΤΗΝ... ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3
Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-3 στον τελικό Κυπέλλου και πήρε το 15ο νταμπλ της ιστορίας του.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο νωθρός και το πλήρωσε… με την δεύτερη. Η κεφαλιά του Ντε Μπλάσις και η εξαιρετική επέμβαση του Κάρολ ήταν απλώς... προάγγελος, για να έρθει λίγο αργότερα το γκολ από τον Ράγιος. Ο Ισπανός, μαζί με τον συμπατριώτη του Ναβάρο, έβαλαν στη μέση τον πολύ πιο αργό Μοντέστο και με διπλή προσπάθεια το σκορ άνοιξε για τους Αρκάδες. Οι οπαδοί τους στην εξέδρα βρήκαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν, ενώ όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Τσιώλη κρατούσαν με σχετική ευκολία το υπέρ τους σκορ.

Η εντολή του Μίτσελ στον Ιμπαγάσα για ζέσταμα ήρθε, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη, όμως μια φάση στην οποία συμμετείχαν ο Μήτρογλου, ο Αμπντούν και ο Φουστέρ ήταν αρκετή για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Έλληνας επιθετικός έσπασε τη μπάλα δεξιά, ο καλύτερος των ερυθρόλευκων, στο πρώτο μέρος, Αμπντούν «χόρεψε» τον Τσαμπούρη και ο Φουστέρ, έκανε ότι και πέρσι στο ίδιο γήπεδο, την ίδια εποχή, στον ίδιο θεσμό, όταν τότε είχε χαρίσει το κύπελλο στην παράταση, με αντίπαλο τον Ατρόμητο τότε. Το τέρμα ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που… «έκοψε» τα πόδια των Αρκάδων πριν φύγουν για τα αποδυτήρια και το ημίχρονο του τελικού.


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους δύο προπονητές να μην κάνουν κάποια αλλαγή σε πρόσωπα. Ο Ολυμπιακός άρχισε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, κάτι που έγινε εντονότερο με την είσοδο του Ιμπαγάσα. Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες, έκαναν το γνώριμο παιχνίδι τους. Περίμεναν τον Ολυμπιακό στο δικό τους μισό και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν κάθε κόντρα που τους δινόταν.

Τα λεπτά κυλούσαν, ο κόσμος του Ολυμπιακού, καλούσε τους παίκτες του Θρύλου να πετύχουν ένα γκολ που θα τους δώσει το Κύπελλο, όμως αυτό θα μπορούσαν να το πετύχουν και οι παίκτες του Τσιώλη, με τις όποιες ευκαιρίες δημισούργησαν. Από εκεί και πέρα, οι Αρκάδες γίνονταν όλο και πιο παθητικοί, όμως δεν το «πλήρωσαν» μέχρι την συμπλήρωση των 90’.

Η παράταση ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να πιέζει ξανά και να δικαιώνεται. Ο Φούλοπ έκανε μια τρομερή επέμβαση σε κεφαλιά του Φουστέρ, αλλά ο επερχόμενος Τζιμπούρ έκανε το 1-2 και έβαλε τους παίκτες του Μίτσελ στη θέση του οδηγού. Μάλιστα οι ερυθρόλευκοι αγωνίζονταν σχεδόν με… δέκα, αφού ο Χολέμπας είχε πρόβλημα, ήρθε στη μεσαία γραμμή, ο Φέισα έγινε στόπερ και ο Σιόβας αριστερό μπακ.

Το δεύτερο μέρος της παράτασης δεν έκρυβε πολλές συγκινήσεις. Ο Τσιώλης ζήτησε από τους παίκτες του να ανέβουν πιο ψηλά, ενώ αντίθετα ο Μίτσελ να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να ολοκληρώσουν με την… κούπα και αυτή την χρονιά. Το γκολ με πέναλτι του Αμπντούν, απλά... «σφράγισε» τη νίκη και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ακόμα ένα νταμπλ και πάλι στην παράταση, όπως και πέρσι Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (67’ Μπαρτολίνι), Πιπίνης, Κοντοές (100’ Καλαντζής), Ουσέρο, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (82’ Λέντσε).

Στον πάγκο: Μπαντής, Αλβάρες, Μπακασέτας, Ουρτάδο.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Κάρολ, Μοντέστο (60’ Ιμπαγάσα), Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο (76’ Πίνο), Φουστέρ, Αμπντούν, Μήτρογλου (72’ Τζεμπούρ).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Κοντρέρας, Λυκογιάννης, Ρουγκάλας.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Κέρδισε ο αλήτης Γιάχος»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Κέρδισε ο αλήτης Γιάχος»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ